Kolekcionarstvo http://trofej.info Sat, 17 Feb 2018 23:57:49 +0100 Joomla! - Open Source Content Management sr-yu Porsche 911 (997) GT3 RS 4.0 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1227-porsche-911-997-gt3-rs-4-0 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1227-porsche-911-997-gt3-rs-4-0 Porsche 911 (997) GT3 RS 4.0

Kada se pomene „Porše“ čak i laici prvo što pomisle je „911“. I zaista, verovatno u čitavom svetu automobilizma nema poznatijeg trocifrenog broja. Naravno, kad se 911 proizvodi decenijama logično je da postoje razne verzije. Koliko ih je ukupno do sad verovatno ni sveznajući Google ne zna tačno. Stoga vam predstavljam GT3, jednu od poznatijih i dugovečnijih verzija sa posebnim osvrtom na najači Porshe 911 serije GT3 – model RS 4.0.

Porsche 911 GT3 je vrhunska varijanta legendarnog nemačkog automobila koja je prvenstveno namenjena trkama. Reč je o modelima visokih performansi, koji su započeli još 1973. godine serijom Carrera RS. Prvi Porsche 911 GT3 predstavljen je 1999. godine. Od lansiranja 1999. godine proizvedeno je više varijacija, namenjenih za trke ali i za drumove. Ukupno je tokom godina napravljeno više od 14.000 primeraka 911 GT3 automobila.

GT3 je imao uspešnu trkačku karijeru u nacionalnom i regionalnom Porsche Carrera Cupu i GT3 Cup Challenge seriji, kao i međunarodnom Porsche Supercupu. Pobeđivao je i u trkama izdržljivosti (uključujući i GT klasu američke Le Mans serije) sedam puta, a takođe je osvajao više puta prva mesta na 24 sata Dajtone i 24 sata Nurburgringa u GT3 klasi.

911-0

Verzija Porshe 911 GT3 RS 4.0, predstavljena 2011. godine. Bio je to finalni razvoj modela 997 GT3 i posedovao je 4,0 litarski šestocilindrični motor (najveći motor koji se nudio u 911 seriji) sa čitavih 500 KS. Performanse su 3,5 sekunde za 0-60 milja na sat (97 km / h) i maksimalnu brzinu od 311 km / h. Izgrađeno je samo 600 automobila Porsche 911 (997) GT3 RS 4.0.

911-1

911-2

Naravno da brojne firme koje prave replike imaju u svojim ponudama i najjači GT3 RS model u raznim razmerama, pa tako i poznati Burago. Stoga vam predstavljam Porsche 911 GT3 RS 4.0 u razmeri 1:18 kojeg je lako kupiti kod nas jer ga nudi kompanija Dexy Co. Potrebno je samo kliknuti OVDE i naručiti ga online, ili ga kupiti u brojnim prodavnicama širom zemlje.

911-7

Replika je veoma kvalitetna. Boja trajna, lepa – sedef bela sa srebrnim i crvenim detaljima, proporcije tačne, svetlosne grupe i napred i nazad pedantno izvedene, otvaraju mu se vrata, „prtljažnik“ i hauba motora.

911-3

911-4

Enterijer je sasvim solidno urađen, u kabini je dosta detalja. Spolja su fino urađeni retrovizori, otvori-usisnici, spojleri... a posebno su detaljno urađene felne sa kočionim klještima na izbušenim diskovima kočnica, a to krasi svaku ozbiljniju repliku.

911-6

911-5

Kod razmere 1:18 postoji mogućnost „uradi sam“ dorade (što kod 1:43 nije baš jednostavno zbog minijaturnih delova) tako da ko ima oštro oko, mirnu ruku i veliko strpljenje od ove lepe replike može napraviti zaista vrhunsku a po prihvatljivoj ceni. No, i bez ikakve dorade ovaj Buragov Porše će ukrasiti svaku kolekciju replika.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Tue, 30 Jan 2018 12:14:04 +0100
Povoljno, povoljnije... povoljno u p. m. http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1226-povoljno-povoljnije-povoljno-u-p-m http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1226-povoljno-povoljnije-povoljno-u-p-m Povoljno, povoljnije... povoljno u p. m.

Paritet cena kroz kvalitet je jedino moguće, koliko toliko realno, merilo. Ja sam tvdokorni pristalica poznate izreke „koliko para toliko muzike“, stoga najrevnisnije pratim replike autića poznate pod tzv. nazivom „modeli sa trafika“ i tražim što više muzike za što manje para – jer nemam novaca. Međutim, onaj koji nema mora da zna. U tom (mom) slučaju možete sakupiti zanimljivu kolekciju replika sasvim solidnog kvaliteta po veoma prihvatljivim cenama. Ko ima novaca neka dalje ne čita, ovo je za onog ko nema da ne skita! Jer tu ima svega...

Izdavačke kuće (Fabbri, Atlas, Eaglemoss, Altaya, RBA, Deagostini, Delprado...) prodaju širom Evrope replike automobila i bolida u razmeri 1:43 na kioscima štampe. Tako nastaju poznate edicije: Legendarni automobili, Superautomobili, Ferrari kolekcija, Legende Formule 1 i brojne druge, zavisno od zemlje do zemlje. A od zemlje zavisi kvalitet i, naravno, cena!

Altaya-1

Iako svi distributeri kupuju replike iz Kine koje uglavnom prodaje kompanija Sonic International (Toys) LTD mi ih najčešće (i ne samo mi, nego i stranci) nazivamo „Altaya“ ili „Ixo“ - iako je Ixo samo brend u okviru postojeće kompanije. Ixo pravi replike pod sopstvenim imenom, ali i za izdavače pa često na replici uopšte imena proizvođača, nego samo (ponekad) izdavača, a nekad i bez ikakvog imena. I tu sad treba znati izabrati jer izdavači žele da profitiraju pa često u istim edicijama bude „baba i žaba“.

altaya-2

Obično prva replika iz serije bude najjeftinija – da bi se namamili kupci. Naravno da takav mamac ponekad bude čisto đubre, ko recimo ovaj, kao, Šumaherov bolid, Ferrari F1-2000. Ja ne videh lošiju repliku, a video sam nnoge. Neopevano sranje, ali na postolju i pod akrilnim poklopcem?! Verujem da im je Ferrari sve po spisku kad je video, jer RBA nije nikad više imao u ponudi ni jedan bolid Ferrari u svojoj ediciji. No, u istoj ediciji ima RBA zaista odličnih bolida, pa čak veoma kvalitetnih, a po povoljnim (ponekad čak bagatelnim cenama!), kao recimo OVA DVA LOTUSA i to sa punim setom JPS nalepnica.

Iste bolide prodaje i Atlas takođe na postoljima i u kutijama, ali bez reklama sponzora iz duvanske industrije. Opet, apsolutno iste replike, međutim bez kutija nego u blisterima, po bagatelmim cenama možete kupiti u španskoj edicije Legende Formula Uno, i to sa ali i bez (kako koji bolid) nalepnica duvana – međutim neki bez oznaka na gumama?! Vidite da svega ima, samo morate znati odabrati – i ne obazirati se ukoliko je replika u jeftinom blisteru, ko recimo ova odlična Lamborghini Miura izdavača Del Prado.

altaya-3

Ista priča kao sa bolidima F1 su i serije raznih autića. Svega tu ima, odličnih, pa i vrhunskih replika (u odnosu na cenu), ali i skrnavih. Evo ja sam pod lupu stavio dve, na prvi pogled iste ali u suštini totalno različite, replike FERRARI MODENA istog proizvođača ali različitog izdavača. Razlikuju se ko Bog i šeširdžija, pa stoga jedna košta sveta svega 2 (do maksimum 5) evra a druga i do 15. Ili prelepi FERRARI 330 P4 čija replika takođe zavisi od izdavača a ne proizvođača.

altaya-4

altaya-5

altaya-6

Međutim, ne levate nas izdavači samo prvom replikom iz serije (ko pominjana Modena ili Šumijev bolid), umeju oni da uvale i usred edicije poneku nakazu. Stoga pogledajte ove tri Ferrari Testarosse, dve crvene (jedna ok, druga škart) i jedna fina žuta „crvena glava“. Pažljivo pogledajte fotografije, naročito obratite pažnju na zadnji deo!

altaya-7

altaya-8

altaya-9

Crvena i žuta sa crnim spojlerom napred imaju koliko-toliko kvalitetno urađena zadnja svetla (bela, oranž i crvena), ali crvena bez crnog spojlera katastrofalna! Pa ona nema čak ni crnu lajsnu na bokovima kabine iznad motora, a sa boka vidite da je brava vrata crna umesto srebrna, a brava poklopca za benzin crna umesto srebrna. Razlika je i u enterijeru kabine, logo Ferrari i zaštitni znak loš ili nedostaje, itd. A (pre)prodaje se po istoj ceni kao i prve dve?! Evo još po jedne skrnave i dobre replike (donja fotografija dobre Testarosse je dosta uveličana pa je neoštra, ali se vide svetla i crne lajsne).

altaya-10

tr-9

Sve tri se prodaju pod imenima „Altaya“ ili „Ixo“. I zaista jesu od iste majke – ali ne i od istog oca. Eto vidite, uopšte nisu loši kineski proizvođači nego su alavi izdavači pokvarenjaci. No, i kod brendiranih replika a ne samo kod modela sa trafika ima svega i svačega, i tu treba dobro zagledati. Evo recimo primera kako nas levati renomirana firma ali za poprilično skuplje replike. Stoga ponavljam: kada kupujete replike detaljno proguglajte internetom pa uporedite cene i kvalitet pažljivo gledajući fotografije, a ukoliko (pre)prodavac štedi na detaljnim fotosima – ne kupujte!

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Tue, 23 Jan 2018 18:46:34 +0100
Seksi beštija iz moje mladosti Ferrari 330 P4 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1224-seksi-bestija-iz-moje-mladosti http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1224-seksi-bestija-iz-moje-mladosti Seksi beštija iz moje mladosti Ferrari 330 P4

Ima tome tačno 50 godina: 330 P4 je prvi Ferrari kojeg su moje oči ugledale. Zbog njega sam zavoleo sportske i trkačke automobile, a do ušiju se zaljubio u Ferrari i Formulu 1 i ta strast me drži do dana današnjeg. Ovako je bilo: moj puberteski idol, Litl Toni je u Sanremu 1967. otpevao  Cuore Matto na što smo svi otkinuli, a u časopisu AS (Automobil i Svet, ili Sport – ne sećam se više najbolje šta je skraćenica značila) naletim na intervju s njim (bio je veliki ljubitelj rasnih automobila), u kojem je fotografija Tonija pored Ferarija 330 P4, tada najnovije grlo iz trkačke ergele. I dan-danas znam čitav intervju napamet, a seksi, pun oblina, 330P4 i dalje sanjam, pošto sam ga gledao, gledao...

330-voda

Ako je Lamborghini Miura raskošna lepota, sklad i elegancija, ovo je čist seks na eks! Zanosne obline, neskrivena erotika, nesputana raskalašnost... Do danas ništa privlačnije na 4 točka ne videh! Veliki farovi, ogromni točkovi, nabildovani zaobljeni blatobrani, seksi bokovi, odsečen zadnji kraj... Niska, široka, zaobljena mišićava zver – eto je na slici.

330-p4-bok

330-providan

A konstrusan je za trke, ne za izložbe! I, tako se rodio Ferrari 330 serije P (P - prototip), i moj omiljeni, najlepši Ferrari 330 P4. Nažalost, na 24 časa Le Mana nije uspeo – pobedio ga je Ford GT40 – ali je osvojio Svetski šampionat konstruktora te godine, u najjačoj klasi – prototipova -1967. ispred Poršea i tog prekrasnog Forda! Uostalom, taj Ferrari je i imao za cilj da bude bolji nego kokurent Porsche. Za Forda GT40 postarao se Ferrari 512 S a za njega Porsche 917. E to su bile trke...

330-P4-1

Napravljeno je tek nekoliko komada, ukupno svega 3. Stoga je danas milioner koji ga ima... multimilioner (iznad vidite ponosnog vlasnika Kanađanina kojeg vozi lično Džeki Stjuart). Očuvan oldtajmer Ferrari 330 P4 je neverovatno skup. Verujem da bi danas na aukciji potukao i 250 GTO koji prestigao cenu od 50 miliona dolara! Ali ne prodaje ga niko. Srećom, replike nisu skupe, jer ih mnogi prave pošto se mnogo i prodaje. Očigledno da taj Ferrari ne privlači jedino mene, nego mnoge. Još da napomenem da je Ferrari 330 P4 prva replika koju sam imao, beše to neki mali u 1:64 razmeri, kupljen još davne 1970. godine.

600-3

600-2

Veoma kvalitetnu repliku Ixo 1:43 (u odnosu na cenu apsolutno vrhunski urađenu – na slikama iznad!) krase brojni otvori-usisnici, kvalitetno urađena svetla od fine plastike, točkovi (felne), boja je klasična „ferari-crvena“, 4 auspuha srebrna sa crnim otvorima, a vidi se čak i rezervni točak. Kabina veoma detaljna, čak je na srebrnoj ručici menjača braon „drvena“ kugla, a tu je i obavezno propeto konjče na volanu i logo Ferrari svuda gde i treba (4 sličice ispod, i original kokpit).

330-kabina

330-original

Proporcije „zanosnih oblina“ su idealne. Sve u svemu, replika koju vredi imati! Tačnije: koju bi morali imati! Verovatno najkvalitetnija replika iz čitave edicije Ferrari - GE Fabbri! Ixo je tu repliku napravio za mnoge izdavačke kuće (Fabbri, Altaya, Eaglemoss, Deagostini...) pa je usled velikih serija ova kvalitetna replika 1:43 veoma jeftina. Ali ako možete da birate, izbegavajte Deagostini! Eto ispod na slikama pa pogledajte pažljivije. Vidite da Deagostini nema otvore na bokovima zadnjih točkova, a na točkovima nisu srebrne navrtke, u kabini je manje detalja...

330-napred

330-nazad

330-kokpit

I Fabbri (Altaya) ima nedostataka, recimo nema natpisa na gumama, najveći je što je ram šoferšajbne crven a ne crn, i što na bočnim staklima nema srebrnih lajsni. Ali to vešt kolekcionar može lalo da doradi, čak se i ja nosim mišlju da to prefarbam iako imam 64 godine i nisu mi ni oči ni ruke ko nekad. Naravno da postoje brojni proizvođači replika koji imaju Ferrari 330 P4 ali tvrdim da za manje para bolje od ove Ixo nema, a često su i znatno skuplje replike manje kvalitetne od nje, jer je prvenstveno pravljena za GE Fabbri – a to je italijanska firma i nema zezanja kad je u pitanju Ferrari (slike ispod).

330-bok

330-odgore

Dokaz da je ovaj Ferrari prava automobilska ikona je i to što su mnogi milioneri pravili sopstvene verzije 330 P4 sa raznim motorima, ali su svi kopirali originalnu karoseriju. Proguglate internetom, bićete zatrpani brojnim fotografijama „330 P4“ ali je originala svega 3, ovaj prvi crveni kojem je fabrički odsečen korov da bi bio 40kg lakši, potom drugi crveni sa krovom, a treći je možda (ukoliko se ne varam) otvoreni zeleni spajder privatnog trkačkog tim „Piper“. Četvrtog nema! No, jedino je sigurno da je očuvan svega jedan jedini 330 P4 u originalnoj verziji, vlasništvo Kanađanina Lanca Strola (na slici ispod), i da mu je danas cena praktično nemerljiva. 

330-strol

Eto, prikazao sam Ferarija koji me je zanavek vezao za sportske automobile i auto trke. Počelo je još 1967. a traje i danas istim žarom, iako odavno nisam u pubertetu. Jer prva ljubav se pamti a prava traje večito.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Fri, 12 Jan 2018 18:32:12 +0100
F/A-18F Super hornet http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1222-f-a-18f-super-hornet http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1222-f-a-18f-super-hornet F/A-18F Super hornet

Udarni avion američkih pomorskih snaga F/A-18E/F super hornet je veća, naprednija varijanta poznatog mornaričkog aviona F-18C/D horneta, od kojeg je praktično nasledio samo spoljni izgled. F/A-18E je jednosed, a F/A-18F dvosed. To je moderan američki mornarički dvomotorni (dva snažna motora Dženeral elektrik F404) višenamenski borbeni avion, predviđen za široku operativnu upotrebu sa nosača aviona. Super hornet poseduje rotacioni top M61 kalibra od 20 mm i rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja. Dodatno gorivo može nositi u do pet spoljnih rezervora.

18-0

18-lep

Super hornet je uglavnom novi avion, u odnosu na predhodnika F/A-18 hornet. On je oko 20% veći, 3.200 kg veće mase (prazan), i 6.800 kg u maksimalnoj kofiguraciji od predhodnog Horneta. Nosi 33% više unutrašnjeg goriva, povećanje opsega misije za 41% i izdržljivosti od 50%. Masa praznog Super horneta je oko 5.000 kg manja od F-14 tomketa, koga je zamenio. Super hornet, za razliku od prethodnog Horneta, projektovan je tako da može biti opremljen sistemom za prijem i isporuku goriva u letu.

box

Predstavljam vam maketu aviona F/A 18F Super Hornet (twin seater), dvosedog višenamenskog mornaričkog aviona, firme Revell u razmeri 1:72. Maketa ima 97 delova za sklapanje, a nivo složenosti je 4, što znači da nije baš za maketare početnike. Sastavljena replika je dužine 253mm, a širine 187mm. Samo pakovanje je klasično: uputstvo za sastavljanje i šema farbanja, precizno izliveni ramovi od plastike sa delovima, ram providnih delova i set kvalitetnih nalepnica.

18-2

18-5

18-4

18-3

Na fotografijama iznad vidite neke detalje dvosedog Super horneta. Ukoliko se malo pomučite oko sklapanja makete imaćete veoma lepu replike mornarikog aviona F/A-18F koji će krasiti vašu kolekciju.

18-1

Maketu ovog aviona možete kupiti u brojnim prodavnicama Dexy Co širom zemlje, a možete je naručiti i on-line ukoliko kliknete OVDE a maketa će stići na vašu adresu.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Wed, 13 Dec 2017 13:41:58 +0100
Kako nas varaju proizvođači replika http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1221-kako-nas-varaju-proizvodaci-replika http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1221-kako-nas-varaju-proizvodaci-replika Kako nas varaju proizvođači replika

Lepo nisam pametan šta to radi Ferrari sa (ne)davanjem licenci. Prvo je oduzeo prava Minichamps-u (PMA) 1999. godine tako da nema Šumaherovih šampionskih bolida. Dobro, dao je licencu HotWheels-u (Matell) pa sada postoje takvi Šumijevi bolidi u seriji Racing. Potom je iste modele (i mnoge druge, skoro sve istorijske bolide Ferrari F1) napravio i HW Elite. Bolidi Elite su bili bez vozača, Minichamps sa vozačima ali nedovoljno detaljnim, a HW Racing sa vozačima u trkačkim kombinezonima i sa pojasevima. No, ukoliko mislite da su HW Racing bez mana, evo ukratko kako rade, to jest kako nas levate, proizvođači replika.

2001-1

Uzećemo za primer, recimo, Ferrari F2001. Na slici iznad je original, Šumijev bolid iz 2001. godine koji je nedavno prodat na aukciji za silne pare. U obe razmere HW (1:18 i 1:43) bolid je pogrešan, tj. nema na bokovima „labudovih“  krila, iako ih je originalni F2001 imao. Ali gle čuda, bagatelno jeftina Altaya ih ima?! Eto na tri fotografije ispod ilustracije toga što pišem.

2001-18

2001-43

2001-altaya

Ajde neka bude da je i neki takav možda vožen, iako ja nisam našao fotose beskrilnog F2001 sa trka, osim u tzv. „show car“ varijanti, ali pogledajte Šumaherov šampionski trio, posebno Ferrari F2001 u sredini – šta vidite? Šumija kako diže ruke, ali je bolid i dalje bez krila?! A ispred njega piše da je to upravo bolid sa trke u Belgiji?! E pa baš nije! Eto tri fotke pa pogledajte – skroz dole je originalni bolid sa trke u Spa 2001.

2001-3

2001-natpis

2001-spa

No, to nije sve, evo kako nas kolekcionare levate za još veće pare: na slikama je „crnonosni“ Ferrari F2001 sa trke u Monci, kada je taj način odavana počast žrtvama 11. septembra 2001. Na tri fotografije vidite redom beskrilni HW Racing 1:43, ispod njega isti model ali sa krilima Altaya (Ixo) na diorami neuporedivo jeftiniji od HotWheels-a, a dole je originalni sa trke GP Italije 2001. Eto opet Altaya preciznija a jeftinija - mnogo jeftinija!

2001-nos1

2001-nos2

2001-monza

Ukoliko ste zaluđenik kao ja, pa patite što nemate ovu preskupu kolekciju, utešite se da je čak i tu F2001 (dole, desno) bez krila! Prozvođač upravo računa na našu bolesnu strast, pa nam uvaljuje jedan te isti model sa različitim natpisima i drugačijom ambalažom, recimo kao ovaj tandem Šumaher-Baričelo takođe bez krilaca. Naš narod za to ima legendarnu izreku: „isti... drugo pakovanje“.

2001-5

2001-2

Naravno, bolid Elite (ispod) ima krila, ali nema Šumija za volanom, a košta van svake pameti! Eto to je bilo tek ovlaš „cepanje dlake“ na primeru jednog bolida, i to samo razlike u jednom detalju - krilcima. A mogao bih naširoko o proporcijama, antenama, natpisima, boji i drugim detaljama – no takvo detaljno poređenje zahteva više vremena. Stoga se vraćam na početak teksta.

2001-elite

Zašto je Ferrari sada dao licencu firmi Bburago... pojma nemam?! Jesu im bolidi 1:18 sasvim solidni ali (za sada) preskupi. Ali su im replike bolida u razmerama 1:24 i 1:32 katastrofalno loše, a skala 1:43 je blagi užas – no za decu od 3+ godina su to lepi autići. Međutim, ja sam (pre)veliko dete (ipak nisam još toliko podetinjio da kupujem – bacam pare na - replike od 100, 200, pa i više evra koje jesu bolje, tačnije i detaljnije, ali...) te stoga kupujem uglavnom jeftine Ixo-Altaye replike i dorađujem ih – štedim pare, ubijam vreme a zabavljam se. Kud ćete više.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Mon, 04 Dec 2017 10:40:50 +0100
Ferrari F310, 310/2, 310B - MSC PMA http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1217-ferrari-f310-310-2-310b-msc-pma http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1217-ferrari-f310-310-2-310b-msc-pma Ferrari F310, 310/2, 310B - MSC PMA

Michael Schumacher je sinonim ne samo za F1 tim Scuderia Ferrari nego i za čitavu Formulu 1. Stoga nije čudo što se sve vezano za Šumijevo ime prodaje kao alva, razni navijački rekviziti, zastave, kape, majice, kacige... a posebno replike bolida kupuju fanovi Ferrarija, ali i navijači Šumahera, pa i navijači Formule 1 svih boja. Kako sam i ja jedan od njih sakupljam sve vezano za F1, ali i Ferrari - a posebno ukoliko je Šumaherovo.

310-1

Poznata i cenjena edicija Michael Schumacher Collection (MSC) brenda Minichamps, tj. PMA (Paul's Model Art) posebno je popularana kod navijača Ferarija i fanova Šumahera. Nažalost, 1999. su izgubili licencu za Ferrari tako da postoje replike modela samo do te godine. Ali ima ih oho-ho i ovako, izbrojah tačno 52 modela iz edicije 43 Michael Schumacher Collection, što Benetona, što Ferarija i Mercedesa, a naravno tu je i njegov prvi bolid Jordan, kao i nekoliko Šumijevih sportskih i trkačkih dvoseda i kartinga. No, kako sam već predstavio bolid kojim je ostvario svoju prvu pobedu u karijeri (klikni na zaplavljeni link desno) Benetton Ford B192 sada ću se malo pozabaviti njegovim prvim bolidima Scuderia Ferrari, replikama 310 i 310B iz 1996. i 1997. godine.

310-26

310-30

„Kockasti“ Barnardov Ferrari F310 nije se odlikovao nekom posebnom brzinom, bio je to loš bolid spuštenog nosa i samo zahvaljujući Šumaheru ostvarena je njegova prva pobeda za najslavniji F1 tim, naravno opet po kiši u Španiji 1996. – kao i prva za Benetton u kišnoj belgijskoj banji Spa 1992. Eto iznad dva F310 „pokunjenog“ nosa – vidite razlike. Nema ih, jedino je različito mesto na kojem ponosno stoji broj 1 koji je Šumi preneo iz Benetona. Pa ko voli nek' izvoli – ja imam Nr. 26 i ne pada mi na pamet da nabavljam još i Nr.30 kad je i običan 310 skup, a „španski“ preskup. Bar da ima gume za mokru pistu kad je već replika bolida sa poznate kišne trke, a ne ovako.

310-31

No, inženjer Rori Birn je ubrzo shvatio šta ne valja na Barnardovoj konstrukciji pa je nasleđenom bolidu iz '96. podigao nos. Taj model je nazvan 310/2 a Šimi ga je vozio od GP Kanade pa do kraja sezone i ostvario još dve GP pobede. Naravno, rereplika "High Nose" je još skuplja – eto je na slici iznad. Ferrari F310 (obe verzije) je sa Šumijem osvojio ukupno tri Velike nagrade 1996.

310-33

310-35

I sezona 1997. je nastavljena modifikovanim Barnardovim F310, ali je Birn izvršio značajne prepravke pa je verzija nazvana Ferrari F310B. To je već značajno bolji bolid ali još uvek znatno slabiji od Williamsa. Ipak je Šumi njime čupao bobede, ukupno 5, i postao vicešampion F1 1997. godine. Iznad vidite dve replike, klasičan 310B i nešto izmenjenu verziju sa trke za Veliku nagradu Francuske. Oba modela su skupa, ali i dalje tražena. Nasledio ih je 1998. Ferrari F300 (i njega smo predstavili – kliknite na zaplavljeni link pa vidite!) – znatno bolji bolid čiju je kompletnu konstrukciju uradio Rori Birn.

310-gore

Ove stare replike Minichamps u razmeri 1:43 zaista nisu nešto posebno. Jesu one kvalitetne i tačnih proporcija, gume su odlične... ali legendarni Šumijev Benetton iz Spa 1992. čak nema ni ugrađene retrivizore?! Mene posebno iritira što je Šumaher u kokpitu bez pojaseva a trkački kombinezon bez ijedne reklame sponzora – ko da je vozio u trenerci! Pa zašto su onda te stare replike toliko skupe, od minimum 50 evra pa do svih 100 (zavisno od modela)? Zato što su i dalje tražene, jer je takve bolide vozio veliki Mihael Šumaher.

jordan-schumacher

Dragi prijatelji kolekcionari i fanovi F1, bez obzira na Šumahera u „trenerci“ uopšte se neću ljutiti ukoliko mi poklonite bolid sa slike iznad – jeste Šumi njime vozio svega jednu trku, ali taj Jordan mi fali za kolekciju. Jesam ja vatreni navijač Ferarija - ali i Šumahera, i što više vremena protiče sve ga više cenim. Jer je on (naravno i Sena!) pobeđivao i kad nije imao najbolji bolid jer je najbrže vozio, a po kiši (naravno, ko i Sena) plesao po mokrom asfaltu. Svaka čast Hamiltonu i Fetelu, Prostu i ostalim šampionima, ali u svetu F1 svega su dva velikana. Stoga su i replike njihovih bolida najtraženije među kolekcionarima. 

Kolekcionar FjodorD

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Fri, 27 Oct 2017 10:54:11 +0200
F-14D Super Tomcat http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1216-revell-f-14-super-tomcat http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1216-revell-f-14-super-tomcat F-14D Super Tomcat

Lovac kojim je Tom Kruz u „Top ganu“ obarao ko muve ruske (nepostojeće!) MiG-ove 28 je F-14 tomket (engl. Grumman F-14 Tomcat). To je američki nadzvučni, borbeni, mornarički, dvomotorni avion treće generacije, dvosed sa promenljivom geometrijom krila. Geometrija krila se menja s atomatskom izmenom ugla strele, od 20 do 68 stepeni. Operativno je zamenio F-4 Fantoma. F-14 je bio primarno namenjen za borbu za prevlast u vazdušnom prostoru u okviru američke ratne mornarice, presretačku odbranu flote i za taktičko izviđanje.

14-1

Tomket je morao ispuniti uslove mornaričkog aviona da bezbedno sleće i poleće s palube nosača aviona, ali da istovremeno poseduje i sposobnost postizanja prevlasti u vazdušnom prostoru. To su veoma teški, pa čak i kontradiktorni uslovi. Poletanje i sletanje na palubi nosača zahteva male minimalne brzine leta. Za poletanje i sletanje, kao i za male brzine leta, polukrila se skroz rašire, postavljaju na minimalnu vrednost ugla strele od 20 stepeni. Na režimu nadzvučnog leta polukrila se zakreću unazad, na 68 stepeni. Tokom izmene brzina, pri manevrisanju i promeni režima leta, automatski se polukrila postavljaju na odgovaraće optimalan ugao strele.

14-0

U okviru NATO snaga, Tomket je učestvovao u agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Ovi avioni su bili stacionirani na nosačima u Jadranskom moru. Kao izviđač je Tomket bio jedini zadužen za aero-foto snimanje teritorije SRJ. Po dolasku KFOR-a na Kosovo i Metohiju, Tomket je imao misiju vazdušnog kišobrana iznad naše pokrajine.

Borbena iskustva s Tomketom su pokazala da je u svoje vreme bio neprikosnoven kao lovac-presretač ali se ispostavilo da je lako uočljiv i veliki cilj, te je bio dosta osetljiv na dejstvo zemaljske protiv-vazduhoplovne odbrane. Za razliku u odnosu na more, nad kopnom se Tomket pokazao daleko ugroženiji dejstvom raketa zemlja-vazduh sovjetske proizvodnje. Iz toga iskustva je proisteklo da su se Tomketi više orijentisali na operacije iznad mora. Zbog te činjenice i zbog visoke cene koštanja, na njegovim iskustvima je razvijen manji i ekonomičniji naslednik F/A-18 Hornet. Tomket je bio u operativnoj upotrebi, u Američkoj ratnoj mornarici, u vremenskom periodu od 1974 – 2006. godine.

Varijanta F-14D super tomket je dobijena poboljšanjem motora i zamenom sistema avioopreme na prethodnim varijantama. Na ovom standardu Tomketa je integrisan novi radar i nova aviooprema. Predstavljamo vam baš tu najsavremeniju veziju.

14-2

Poznati Revell ima u svojoj ponudi više modela F-14 u različitim razmerama. Ovoga puta prikazujemo maketu F-14D Super Tomcat u razmeri 1:72. Veličina sastavljenog aviona je dužine 260 a raspona krila 268mm. Delova ima 111 i namenjen je za naprednije avio maketare starije od 10 godina. Naravno da se na maketi mogu pomerati krila.

14-ceo

Pakovanje je standarno za Revell: precizno izliveni delovi od plastike na ramovima, ram sa providnim delovima velike prozirnosti, set sa nalepnicama i šema – uputstvo za sastavljanje makete, sve to je spakovanu u lepo oslikanu kartonsku kutiju.

14-delovi

14-nalepnice

Kada sklopijete maketu dobićete vernu repliku tomketa F-14D, bogatu detaljima – eto ispod na fotografijama nekih detalja ovog aviona koji se proslavio i na filmu.

14-kabina

14-napred

14-nazad

14-rakete

Prilikom sklapanja posebno povedite računa o krilima – moraju se pomerati, pazite da vam lepak ne procuri gde ne treba. Eto, ovoliko predstavljanje je sasvim dovoljno jer je avion poznat i zbog filma. Možete ga kupiti u Dexy Co prodavnicama širom zemlje, ili naručiti on-line klikom OVDE!

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Tue, 24 Oct 2017 13:52:34 +0200
Ferrari SF70H - zver Formule 1 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1214-ferrari-sf70h-zver-formule-1 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1214-ferrari-sf70h-zver-formule-1 Ferrari SF70H - zver Formule 1

Ferrari SF70H je zver od bolida. Oznaka označava: SC - Scuderia Ferrari, 70 (godina od pojave prvog Ferarija) a H je hybrid. Ali zašto je zver? Pa kad Red Bull kopira aerodinamička rešenja sa ovog bolida sve je jasno. No, iako Mercedes ima mnogo veće šanse da osvoji obe titule 2017. ovaj Ferrari je zbog svega što se odigravalo u toku sezone u centru pažnje. Stoga vas na vreme upozoravam: bude li kojim slučajem Fetel šampion cena će mu biti ogromna jer će „tifozi“ dok dlanom o dlan pokupovati sve replike. Stoga jedva čekam da replika stigne u Dexy Co – prvi kupac sam ja!

5-fetel-2017

Kada je Burago dobio licencu za Ferrari bilo je mnogo skeptika i žal što Hot više nema prava na licencu. Među njima sam bio i ja, jer je nama kolekcionarima Burago (tačnije Bburago) bio nekako pre sinonim za automobile-igračke neko za kolekcionarske replike. Međutim...

70-1

70-2

Pogledajte fotografije replike u razmeri 1:18. To nije igračka za decu, nego za odraslu decu – kao što sam ja. Jer detalja ima taman koliko treba da ne bi replika imala astronomsku cenu. Evo još fotografija i detalja...

70-3

70-4

70-5

70-6

Tu je sve! Samo znajte: replike Formule 1 su obično skuplje nego replike klasičnih automobila zbog enormnog broja nalepnica sponzora, plus što ovi novi „aero“ bolidi imaju više krila i zakrilaca nego avioni.

70-7

70-0

Što se tiče pakovanja i ambalaže, vidite na fotografijama, a za mnogo detaljnije informisanje o replikama iz Racing serije kliknite OVDE gde sam vam već prikazao jedan Buragov Ferrari u razmeri 1:18. Eto, to bi bilo ukratko predstavljanje replike bolida Formule 1 koju s nestrpljenjem očekujem u Dexy Co prodavnicama, a na vama je da se odlučite čiji ćete bolid: Fetelov, Kimijev – ili oba.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Wed, 04 Oct 2017 13:23:25 +0200
Benetton-Ford B192 – prva pobeda Šumahera http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1213-benetton-ford-b192-prva-pobeda-sumahera http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1213-benetton-ford-b192-prva-pobeda-sumahera Benetton-Ford B192 – prva pobeda Šumahera

Neverovatno ali istinito, moja najdraža replika u kolekciji automobila nije ni bolid Ferrari ni prelepa Miura, ni... nego Benetton-Ford iz 1992. godine. Replika čak i nije ništa posebno, kao uostalom ni taj bolid, ali....

Benetton-Ford B192 je bolid kojim je moj idol nad idolima Šumaher ostvario svoju prvu pobedu  (od ukupno 91. GP!) u karijeri, i to baš na legendarnoj pisti Spa u Belgiji 1992, po kiši naravno. Redosled je bio: 1. Šumaher, 2. Mensel, 3. Patreze, 4. Brandl, 5. Sena. Posebno treba istaći da je balavi Šumaher tada u nejakom Benetonu sa Fordovim motorom, u svojoj prvoj punoj sezoni u Formuli 1, pobedio oba strašna šampionska Williams-Renaulta (2. i 3. mesto) i legendarnog "Kišnog čoveka" Senu, tada aktuelnog šampiona F1) u Mclaren-Hondi (5. mesto). Šesti  je bio Mika Hakinen, Mihaelov veliki rival. Eto tako je sve počelo...

192-3

Replika koju posedujem je firme Minichamps u razmeri 1:43. Značajno je to što je ovo prva replika iz poznate i tražene edicije Michael Schumacher Collection (Edition 43, No 1). Iako u suštini nije ništa naročito: malo detalja (Šumaher bez pojaseva, kombinezon bez reklama, a čak ni retrovizori nisu ugrađeni?!), veoma je tražena među kolekcionarima i dan danas, pa je skoro nemoguće kupiti je ili izlicitirati za manje od 50 evra!

192-1

192-2

Naravno, zbog zaštite kupaca od „pogubnog“ duvana nema ni govora o reklami Camel na bolidu. Ali bar ima nacrtanu kamilu ako već nema poznatog logotipa. I to je bolje nego ništa!

192-4

Eto iznad fotografije Šumija i bolida baš sa te trke, kišne Spa, kad je pobeđen Sena. A ispod je novija verzija tog bolida, takođe replika Minichamps 1:43, ali znatno detaljnija – i još skuplja, znatno skuplja! Ali gle čuda, iako sada Šumi ima pojaseve, reklamne našivke na trkačkom kombinezonu, a bolid antene, retrovizore itd, na replici od cca 80-ak evrića (ponegde i skuplje) nema čak ni nacrtane kamile?! Kao da Camel nije bio glavni sponzor Benetonu te sezona. Na mestima gde je na bolidu bio znak Camel „zvrji“ prazan prostor?! Jeste da je Limited Edition... ali mani ga Mito. Jer bi, kao, trebalo dokupiti nalepnice Camel (logotip i kamile) pa zalepiti. Samo to ispod 20 evrića ne može, plus poštarina itd.

192-6

192-5

E, stoga je meni dovoljan i običan metalni Minichamps (a ne „Resin“ bez kamila!), posebno što sam repliku kupio za smešno malu svotu. Istina bez originalne ambalaže, ali meni ne smeta što ne piše: „Mein 1. Formel 1 Sieg, Spa, 30. avgust 1992.“. Stavio sam je na postolje, u kutiju pod poklopac, i gledam je...

192-7

Eto to je ukratko pričica o mojoj najdražoj replici u kolekciji – bolid od pre 25 godina. Istina, tada nisam ni sanjao da ću toliko zavoleti Šumija, a naravno da 1992. nisam navijao ni za njega ni za Benetton, ali danas, četvrt veka kasnije, neprestano guglam i tražim sve o Šumaheru – najuspešnijem trkaču F1 svih vremena jer ima 7 šampionskih titula, ali i najboljem – jer ima 91. pobedu. Drugi je Sena – uprkos činjenici da ima F1 vozača i sa više titula i sa više pobeda. Uostalom, ako ste kolekcionar bolida F1 znate koliko su tražene iako skupe replike Seninih bolida. Nije to bez razloga.

Kolekcionar  

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Thu, 28 Sep 2017 13:51:17 +0200
Mirage 2000 – elegantni delta lovac http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1208-mirage-2000-elegantni-delta-lovac http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1208-mirage-2000-elegantni-delta-lovac Mirage 2000 – elegantni delta lovac

Naslednik možda najpoznatijeg „delta“ lovca Miraža III, naravno pored Miga 21, je Mirage 2000. To je višenamenski jednomotorni turbo-mlazni lovac četvrte generacije koji je proizvodila firma Dassault Aviation. Dizajniran je kao laki lovac (pandan MiG-29 ili F-16) na temelju Miraža III krajem 1970-ih za potrebe francuskog ratnog vazduhoplovstva. Mirage 2000 proizvođen je u nekoliko različitih varijanti, uključujući Mirage 2000N i Mirage 2000D (lovci-bombarderi za nuklearni napad), poboljšani Mirage 2000-5 i nekoliko izvoznih varijanti. Proizvedeno je preko 600 primeraka aviona u službi devet zemalja sveta.

2000-1

Po aerodinamičkoj šemi pripada konfiguraciji aviona bez horizontalnog repa. Dobre manevarske i borbene karakteristike su mu omogućene delta krilom, ugradnjom električnih komandi, intenzivnom upotrebom kompozitnih materijala, savremenim nišansko-navigacijskim sistemom, višemodnim radarom i širokim spektrom naoružanja koje je na njega integrisano.

2000-0

Ovoga puta predstavljam vam repliku Revell varijante Mirage 2000D, dvoseda za konvencionalni napad, u razmeri 1:72. Standardno pakovanje sadrži ramove sa livenim delovima sive boje, ram sa providnim delovima visoke prozirnosti, set veoma kvalitetnih nalepnica Made in Italy (francuska verzija, dve varijante pa birajte koju ćete) i šemu – uputstvo za sastavljanje i tehničkim podacima o avionu.

2000-2

2000-3

Nivo složenosti makete je 3, odnosno za maketare starije od 10 godina. Ima 74 dela, a dužina sklopljene makete je 207mm, širine 123mm. Na slikama ispod vidite kako izgleda sastavljena maketa, kao i neke detalje ovog elegantnog deltaša.

2000-4

2000-5

2000-6

2000-7

2000-8

Naša renomirana kuća Dexy Co nudi Miraža 2000D u dve verzije, standardna varijanta i nešto skuplju, tzv. model set, u kojoj imate i lepak, boje i četkicu.

2000-9

Odaberite verziju po volji i sastavite poznati delta avion – Mirage 2000 je jedan od aviona koji svakako ulazi u anale vazduhoplovstva, stoga nema maketara modernih vojnih aviona koji ga nema u svojoj kolekciji.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Sun, 10 Sep 2017 12:19:07 +0200