Kolekcionarstvo http://trofej.info Thu, 23 Nov 2017 21:08:04 +0100 Joomla! - Open Source Content Management sr-yu Ferrari F310, 310/2, 310B - MSC PMA http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1217-ferrari-f310-310-2-310b-msc-pma http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1217-ferrari-f310-310-2-310b-msc-pma Ferrari F310, 310/2, 310B - MSC PMA

Michael Schumacher je sinonim ne samo za F1 tim Scuderia Ferrari nego i za čitavu Formulu 1. Stoga nije čudo što se sve vezano za Šumijevo ime prodaje kao alva, razni navijački rekviziti, zastave, kape, majice, kacige... a posebno replike bolida kupuju fanovi Ferrarija, ali i navijači Šumahera, pa i navijači Formule 1 svih boja. Kako sam i ja jedan od njih sakupljam sve vezano za F1, ali i Ferrari - a posebno ukoliko je Šumaherovo.

310-1

Poznata i cenjena edicija Michael Schumacher Collection (MSC) brenda Minichamps, tj. PMA (Paul's Model Art) posebno je popularana kod navijača Ferarija i fanova Šumahera. Nažalost, 1999. su izgubili licencu za Ferrari tako da postoje replike modela samo do te godine. Ali ima ih oho-ho i ovako, izbrojah tačno 52 modela iz edicije 43 Michael Schumacher Collection, što Benetona, što Ferarija i Mercedesa, a naravno tu je i njegov prvi bolid Jordan, kao i nekoliko Šumijevih sportskih i trkačkih dvoseda i kartinga. No, kako sam već predstavio bolid kojim je ostvario svoju prvu pobedu u karijeri (klikni na zaplavljeni link desno) Benetton Ford B192 sada ću se malo pozabaviti njegovim prvim bolidima Scuderia Ferrari, replikama 310 i 310B iz 1996. i 1997. godine.

310-26

310-30

„Kockasti“ Barnardov Ferrari F310 nije se odlikovao nekom posebnom brzinom, bio je to loš bolid spuštenog nosa i samo zahvaljujući Šumaheru ostvarena je njegova prva pobeda za najslavniji F1 tim, naravno opet po kiši u Španiji 1996. – kao i prva za Benetton u kišnoj belgijskoj banji Spa 1992. Eto iznad dva F310 „pokunjenog“ nosa – vidite razlike. Nema ih, jedino je različito mesto na kojem ponosno stoji broj 1 koji je Šumi preneo iz Benetona. Pa ko voli nek' izvoli – ja imam Nr. 26 i ne pada mi na pamet da nabavljam još i Nr.30 kad je i običan 310 skup, a „španski“ preskup. Bar da ima gume za mokru pistu kad je već replika bolida sa poznate kišne trke, a ne ovako.

310-31

No, inženjer Rori Birn je ubrzo shvatio šta ne valja na Barnardovoj konstrukciji pa je nasleđenom bolidu iz '96. podigao nos. Taj model je nazvan 310/2 a Šimi ga je vozio od GP Kanade pa do kraja sezone i ostvario još dve GP pobede. Naravno, rereplika "High Nose" je još skuplja – eto je na slici iznad. Ferrari F310 (obe verzije) je sa Šumijem osvojio ukupno tri Velike nagrade 1996.

310-33

310-35

I sezona 1997. je nastavljena modifikovanim Barnardovim F310, ali je Birn izvršio značajne prepravke pa je verzija nazvana Ferrari F310B. To je već značajno bolji bolid ali još uvek znatno slabiji od Williamsa. Ipak je Šumi njime čupao bobede, ukupno 5, i postao vicešampion F1 1997. godine. Iznad vidite dve replike, klasičan 310B i nešto izmenjenu verziju sa trke za Veliku nagradu Francuske. Oba modela su skupa, ali i dalje tražena. Nasledio ih je 1998. Ferrari F300 (i njega smo predstavili – kliknite na zaplavljeni link pa vidite!) – znatno bolji bolid čiju je kompletnu konstrukciju uradio Rori Birn.

310-gore

Ove stare replike Minichamps u razmeri 1:43 zaista nisu nešto posebno. Jesu one kvalitetne i tačnih proporcija, gume su odlične... ali legendarni Šumijev Benetton iz Spa 1992. čak nema ni ugrađene retrivizore?! Mene posebno iritira što je Šumaher u kokpitu bez pojaseva a trkački kombinezon bez ijedne reklame sponzora – ko da je vozio u trenerci! Pa zašto su onda te stare replike toliko skupe, od minimum 50 evra pa do svih 100 (zavisno od modela)? Zato što su i dalje tražene, jer je takve bolide vozio veliki Mihael Šumaher.

jordan-schumacher

Dragi prijatelji kolekcionari i fanovi F1, bez obzira na Šumahera u „trenerci“ uopšte se neću ljutiti ukoliko mi poklonite bolid sa slike iznad – jeste Šumi njime vozio svega jednu trku, ali taj Jordan mi fali za kolekciju. Jesam ja vatreni navijač Ferarija - ali i Šumahera, i što više vremena protiče sve ga više cenim. Jer je on (naravno i Sena!) pobeđivao i kad nije imao najbolji bolid jer je najbrže vozio, a po kiši (naravno, ko i Sena) plesao po mokrom asfaltu. Svaka čast Hamiltonu i Fetelu, Prostu i ostalim šampionima, ali u svetu F1 svega su dva velikana. Stoga su i replike njihovih bolida najtraženije među kolekcionarima. 

Kolekcionar FjodorD

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Fri, 27 Oct 2017 10:54:11 +0200
F-14D Super Tomcat http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1216-revell-f-14-super-tomcat http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1216-revell-f-14-super-tomcat F-14D Super Tomcat

Lovac kojim je Tom Kruz u „Top ganu“ obarao ko muve ruske (nepostojeće!) MiG-ove 28 je F-14 tomket (engl. Grumman F-14 Tomcat). To je američki nadzvučni, borbeni, mornarički, dvomotorni avion treće generacije, dvosed sa promenljivom geometrijom krila. Geometrija krila se menja s atomatskom izmenom ugla strele, od 20 do 68 stepeni. Operativno je zamenio F-4 Fantoma. F-14 je bio primarno namenjen za borbu za prevlast u vazdušnom prostoru u okviru američke ratne mornarice, presretačku odbranu flote i za taktičko izviđanje.

14-1

Tomket je morao ispuniti uslove mornaričkog aviona da bezbedno sleće i poleće s palube nosača aviona, ali da istovremeno poseduje i sposobnost postizanja prevlasti u vazdušnom prostoru. To su veoma teški, pa čak i kontradiktorni uslovi. Poletanje i sletanje na palubi nosača zahteva male minimalne brzine leta. Za poletanje i sletanje, kao i za male brzine leta, polukrila se skroz rašire, postavljaju na minimalnu vrednost ugla strele od 20 stepeni. Na režimu nadzvučnog leta polukrila se zakreću unazad, na 68 stepeni. Tokom izmene brzina, pri manevrisanju i promeni režima leta, automatski se polukrila postavljaju na odgovaraće optimalan ugao strele.

14-0

U okviru NATO snaga, Tomket je učestvovao u agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Ovi avioni su bili stacionirani na nosačima u Jadranskom moru. Kao izviđač je Tomket bio jedini zadužen za aero-foto snimanje teritorije SRJ. Po dolasku KFOR-a na Kosovo i Metohiju, Tomket je imao misiju vazdušnog kišobrana iznad naše pokrajine.

Borbena iskustva s Tomketom su pokazala da je u svoje vreme bio neprikosnoven kao lovac-presretač ali se ispostavilo da je lako uočljiv i veliki cilj, te je bio dosta osetljiv na dejstvo zemaljske protiv-vazduhoplovne odbrane. Za razliku u odnosu na more, nad kopnom se Tomket pokazao daleko ugroženiji dejstvom raketa zemlja-vazduh sovjetske proizvodnje. Iz toga iskustva je proisteklo da su se Tomketi više orijentisali na operacije iznad mora. Zbog te činjenice i zbog visoke cene koštanja, na njegovim iskustvima je razvijen manji i ekonomičniji naslednik F/A-18 Hornet. Tomket je bio u operativnoj upotrebi, u Američkoj ratnoj mornarici, u vremenskom periodu od 1974 – 2006. godine.

Varijanta F-14D super tomket je dobijena poboljšanjem motora i zamenom sistema avioopreme na prethodnim varijantama. Na ovom standardu Tomketa je integrisan novi radar i nova aviooprema. Predstavljamo vam baš tu najsavremeniju veziju.

14-2

Poznati Revell ima u svojoj ponudi više modela F-14 u različitim razmerama. Ovoga puta prikazujemo maketu F-14D Super Tomcat u razmeri 1:72. Veličina sastavljenog aviona je dužine 260 a raspona krila 268mm. Delova ima 111 i namenjen je za naprednije avio maketare starije od 10 godina. Naravno da se na maketi mogu pomerati krila.

14-ceo

Pakovanje je standarno za Revell: precizno izliveni delovi od plastike na ramovima, ram sa providnim delovima velike prozirnosti, set sa nalepnicama i šema – uputstvo za sastavljanje makete, sve to je spakovanu u lepo oslikanu kartonsku kutiju.

14-delovi

14-nalepnice

Kada sklopijete maketu dobićete vernu repliku tomketa F-14D, bogatu detaljima – eto ispod na fotografijama nekih detalja ovog aviona koji se proslavio i na filmu.

14-kabina

14-napred

14-nazad

14-rakete

Prilikom sklapanja posebno povedite računa o krilima – moraju se pomerati, pazite da vam lepak ne procuri gde ne treba. Eto, ovoliko predstavljanje je sasvim dovoljno jer je avion poznat i zbog filma. Možete ga kupiti u Dexy Co prodavnicama širom zemlje, ili naručiti on-line klikom OVDE!

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Tue, 24 Oct 2017 13:52:34 +0200
Ferrari SF70H - zver Formule 1 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1214-ferrari-sf70h-zver-formule-1 http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1214-ferrari-sf70h-zver-formule-1 Ferrari SF70H - zver Formule 1

Ferrari SF70H je zver od bolida. Oznaka označava: SC - Scuderia Ferrari, 70 (godina od pojave prvog Ferarija) a H je hybrid. Ali zašto je zver? Pa kad Red Bull kopira aerodinamička rešenja sa ovog bolida sve je jasno. No, iako Mercedes ima mnogo veće šanse da osvoji obe titule 2017. ovaj Ferrari je zbog svega što se odigravalo u toku sezone u centru pažnje. Stoga vas na vreme upozoravam: bude li kojim slučajem Fetel šampion cena će mu biti ogromna jer će „tifozi“ dok dlanom o dlan pokupovati sve replike. Stoga jedva čekam da replika stigne u Dexy Co – prvi kupac sam ja!

5-fetel-2017

Kada je Burago dobio licencu za Ferrari bilo je mnogo skeptika i žal što Hot više nema prava na licencu. Među njima sam bio i ja, jer je nama kolekcionarima Burago (tačnije Bburago) bio nekako pre sinonim za automobile-igračke neko za kolekcionarske replike. Međutim...

70-1

70-2

Pogledajte fotografije replike u razmeri 1:18. To nije igračka za decu, nego za odraslu decu – kao što sam ja. Jer detalja ima taman koliko treba da ne bi replika imala astronomsku cenu. Evo još fotografija i detalja...

70-3

70-4

70-5

70-6

Tu je sve! Samo znajte: replike Formule 1 su obično skuplje nego replike klasičnih automobila zbog enormnog broja nalepnica sponzora, plus što ovi novi „aero“ bolidi imaju više krila i zakrilaca nego avioni.

70-7

70-0

Što se tiče pakovanja i ambalaže, vidite na fotografijama, a za mnogo detaljnije informisanje o replikama iz Racing serije kliknite OVDE gde sam vam već prikazao jedan Buragov Ferrari u razmeri 1:18. Eto, to bi bilo ukratko predstavljanje replike bolida Formule 1 koju s nestrpljenjem očekujem u Dexy Co prodavnicama, a na vama je da se odlučite čiji ćete bolid: Fetelov, Kimijev – ili oba.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Wed, 04 Oct 2017 13:23:25 +0200
Benetton-Ford B192 – prva pobeda Šumahera http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1213-benetton-ford-b192-prva-pobeda-sumahera http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1213-benetton-ford-b192-prva-pobeda-sumahera Benetton-Ford B192 – prva pobeda Šumahera

Neverovatno ali istinito, moja najdraža replika u kolekciji automobila nije ni bolid Ferrari ni prelepa Miura, ni... nego Benetton-Ford iz 1992. godine. Replika čak i nije ništa posebno, kao uostalom ni taj bolid, ali....

Benetton-Ford B192 je bolid kojim je moj idol nad idolima Šumaher ostvario svoju prvu pobedu  (od ukupno 91. GP!) u karijeri, i to baš na legendarnoj pisti Spa u Belgiji 1992, po kiši naravno. Redosled je bio: 1. Šumaher, 2. Mensel, 3. Patreze, 4. Brandl, 5. Sena. Posebno treba istaći da je balavi Šumaher tada u nejakom Benetonu sa Fordovim motorom, u svojoj prvoj punoj sezoni u Formuli 1, pobedio oba strašna šampionska Williams-Renaulta (2. i 3. mesto) i legendarnog "Kišnog čoveka" Senu, tada aktuelnog šampiona F1) u Mclaren-Hondi (5. mesto). Šesti  je bio Mika Hakinen, Mihaelov veliki rival. Eto tako je sve počelo...

192-3

Replika koju posedujem je firme Minichamps u razmeri 1:43. Značajno je to što je ovo prva replika iz poznate i tražene edicije Michael Schumacher Collection (Edition 43, No 1). Iako u suštini nije ništa naročito: malo detalja (Šumaher bez pojaseva, kombinezon bez reklama, a čak ni retrovizori nisu ugrađeni?!), veoma je tražena među kolekcionarima i dan danas, pa je skoro nemoguće kupiti je ili izlicitirati za manje od 50 evra!

192-1

192-2

Naravno, zbog zaštite kupaca od „pogubnog“ duvana nema ni govora o reklami Camel na bolidu. Ali bar ima nacrtanu kamilu ako već nema poznatog logotipa. I to je bolje nego ništa!

192-4

Eto iznad fotografije Šumija i bolida baš sa te trke, kišne Spa, kad je pobeđen Sena. A ispod je novija verzija tog bolida, takođe replika Minichamps 1:43, ali znatno detaljnija – i još skuplja, znatno skuplja! Ali gle čuda, iako sada Šumi ima pojaseve, reklamne našivke na trkačkom kombinezonu, a bolid antene, retrovizore itd, na replici od cca 80-ak evrića (ponegde i skuplje) nema čak ni nacrtane kamile?! Kao da Camel nije bio glavni sponzor Benetonu te sezona. Na mestima gde je na bolidu bio znak Camel „zvrji“ prazan prostor?! Jeste da je Limited Edition... ali mani ga Mito. Jer bi, kao, trebalo dokupiti nalepnice Camel (logotip i kamile) pa zalepiti. Samo to ispod 20 evrića ne može, plus poštarina itd.

192-6

192-5

E, stoga je meni dovoljan i običan metalni Minichamps (a ne „Resin“ bez kamila!), posebno što sam repliku kupio za smešno malu svotu. Istina bez originalne ambalaže, ali meni ne smeta što ne piše: „Mein 1. Formel 1 Sieg, Spa, 30. avgust 1992.“. Stavio sam je na postolje, u kutiju pod poklopac, i gledam je...

192-7

Eto to je ukratko pričica o mojoj najdražoj replici u kolekciji – bolid od pre 25 godina. Istina, tada nisam ni sanjao da ću toliko zavoleti Šumija, a naravno da 1992. nisam navijao ni za njega ni za Benetton, ali danas, četvrt veka kasnije, neprestano guglam i tražim sve o Šumaheru – najuspešnijem trkaču F1 svih vremena jer ima 7 šampionskih titula, ali i najboljem – jer ima 91. pobedu. Drugi je Sena – uprkos činjenici da ima F1 vozača i sa više titula i sa više pobeda. Uostalom, ako ste kolekcionar bolida F1 znate koliko su tražene iako skupe replike Seninih bolida. Nije to bez razloga.

Kolekcionar  

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Thu, 28 Sep 2017 13:51:17 +0200
Mirage 2000 – elegantni delta lovac http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1208-mirage-2000-elegantni-delta-lovac http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1208-mirage-2000-elegantni-delta-lovac Mirage 2000 – elegantni delta lovac

Naslednik možda najpoznatijeg „delta“ lovca Miraža III, naravno pored Miga 21, je Mirage 2000. To je višenamenski jednomotorni turbo-mlazni lovac četvrte generacije koji je proizvodila firma Dassault Aviation. Dizajniran je kao laki lovac (pandan MiG-29 ili F-16) na temelju Miraža III krajem 1970-ih za potrebe francuskog ratnog vazduhoplovstva. Mirage 2000 proizvođen je u nekoliko različitih varijanti, uključujući Mirage 2000N i Mirage 2000D (lovci-bombarderi za nuklearni napad), poboljšani Mirage 2000-5 i nekoliko izvoznih varijanti. Proizvedeno je preko 600 primeraka aviona u službi devet zemalja sveta.

2000-1

Po aerodinamičkoj šemi pripada konfiguraciji aviona bez horizontalnog repa. Dobre manevarske i borbene karakteristike su mu omogućene delta krilom, ugradnjom električnih komandi, intenzivnom upotrebom kompozitnih materijala, savremenim nišansko-navigacijskim sistemom, višemodnim radarom i širokim spektrom naoružanja koje je na njega integrisano.

2000-0

Ovoga puta predstavljam vam repliku Revell varijante Mirage 2000D, dvoseda za konvencionalni napad, u razmeri 1:72. Standardno pakovanje sadrži ramove sa livenim delovima sive boje, ram sa providnim delovima visoke prozirnosti, set veoma kvalitetnih nalepnica Made in Italy (francuska verzija, dve varijante pa birajte koju ćete) i šemu – uputstvo za sastavljanje i tehničkim podacima o avionu.

2000-2

2000-3

Nivo složenosti makete je 3, odnosno za maketare starije od 10 godina. Ima 74 dela, a dužina sklopljene makete je 207mm, širine 123mm. Na slikama ispod vidite kako izgleda sastavljena maketa, kao i neke detalje ovog elegantnog deltaša.

2000-4

2000-5

2000-6

2000-7

2000-8

Naša renomirana kuća Dexy Co nudi Miraža 2000D u dve verzije, standardna varijanta i nešto skuplju, tzv. model set, u kojoj imate i lepak, boje i četkicu.

2000-9

Odaberite verziju po volji i sastavite poznati delta avion – Mirage 2000 je jedan od aviona koji svakako ulazi u anale vazduhoplovstva, stoga nema maketara modernih vojnih aviona koji ga nema u svojoj kolekciji.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Sun, 10 Sep 2017 12:19:07 +0200
Mig 25 Foxbat - bolid F1 među avionima http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1203-mig-25-foxbat-bolid-f1-medu-avionima http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1203-mig-25-foxbat-bolid-f1-medu-avionima Mig 25 Foxbat - bolid F1 među avionima

Ovo je avion za kojeg su čuli čak i laici koji ne prate vojno vazduhoplovstvo. A kako i ne bi kada Mig 25 (NATO oznaka „Foxbat“) i dan-danas drži brojne rekorde. U periodu posle uvođenja u operativnu upotrebu aviona MiG-25, postignuti su svetski rekordi u brzini leta, brzini penjanja i visini leta. Neki od njih nisu još uvek prevaziđeni. Eto ispod nekih pa pogledajte.

25-1

Visina (apsolutna): 37 650 m (31. avgust 1977.)

Brzina penjanja (sa nosivošću od 1 000/2 000 kg): 37 080 m (22. juni 1977.)

Uspon na 25 000 m za 2 minuta i 34,2 sekunde (17. maj 1975.)

Uspon na 30.000 m: 3 minuta i 10 sekundi (17. maj 1975)

Uspon na 30.000 m (za nosivost od 1 000 kg: 3 minuta i 10 sekundi (17. maj 1975.)

Uspon na 35 000 m: 4 minuta i 11,7 sekundi (17. maj 1975.)

Brzina na stazi od 100 km za zatvoren kurs: 2 605 10 km / h (8. april 1973.)

Brzina na stazi od 500 km za zatvoren kurs: 2 981 50 km / h (5. septembar 1967.)

Brzina na stazi od 1 000 km za zatvoren kurs, sa 2 000 kg tereta: 2 920,67 km / h (27. septembar 1967.)

U 2007. godini upisano je u Ginisovu knjigu rekorda da je MiG-25 najbrži borbeni avion na svetu - dostigao je u pravolinijskom letu mah 3,2 odnosno 3,470 km/h,

25-2

25-3

Mig 25 je veliki i težak dvomotorni jednosed, lovac prestretač, opremljen snažnim motorima i naoružan vođenim raketama velikog dometa. Serijska proizvodnja trajala je do 1984. godine, a ukupno je proizvedeno 1 190 aviona MiG-25. Prvo je otpočela 1969. godine serijska proizvodnja varijanti sa oznakama MiG-25P (Foxbat A) (presretač) i MiG-25R (Foxbat B) (izviđač). MiG-25P je vrlo brzo ušao u naoružanje Sovjetskog ratnog vazduhoplovstva. Razvijena je i trenažna verzija za obe varijante ovog aviona.

Pilot Ukrajinac Viktor Belenko je 6. septembra 1976. godine avionom MiG-25 Sovjetskog ratnog vazduhoplovstva prebegao u Japan. Posle toga su preduzete mere da se unapredi oprema i naoružanje. Modernizovani avion je proizvedeno u novom standardu, sa oznakama MiG-25PD i MiG-25PDS. Nasledio ih je fenomenalni Mig 31 kojeg smo vam već predstavili (klikni na link levo!).

Poznati Revell ima, naravno, i maketu Miga 25 u svojoj ponudi, a kompanija Dexy Co nudi trenutno dve verzije ovog značajnog aviona u razvoju modernih vazduhoplova, klasična maketa i tzv. model set sa bojama i lepkom po zaista pristpačnim cenama.

25-4

25-5

U standarnoj kartonskoj kutiji nalaze se dva rama od precizno izlivene sive plastike sa delovima, ram sa providnom plastikom – kabinom kokpita, šema – uputstvo za sklapanje i bojenje i set nalepnica sa oznakama aviona broj 72 iz 2005. godine ruskog vazduhoplovstva. 

Makete su u razmeri 1:144 i relativno su jednostavne za sastavljanje. Imaju po 31 deo od livene plastike, nivoa složenosti 3 pa se preporučuju i za početnike, tj. decu stariju od 10 godina. Kako je Mig 25 veliki lovac, sastavljena maketa je dužine 155mm a raspon krila 97mm.

25-6

25-7

Gotova maketa je tačnih proporcija i vrlo lepo će ukrasiti vašu vitrinu sa avionima pošto je Mig 25 jedan od onih modela kojeg bi trebalo da ima svaki kolekcionar vojnih vazduhoplova, jer je „sovjetska munja“ bolid Formule 1 među avionima!

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Fri, 26 May 2017 12:40:15 +0200
Ferrari 328 GTB – sklad i elegancija http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1200-ferrari-328-gtb-sklad-i-elegancija http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1200-ferrari-328-gtb-sklad-i-elegancija Ferrari 328 GTB – sklad i elegancija

Kada sam daleke 1980. na Sajmu automobila u Beogradu, na Fiatovom štandu, video Ferrari 308 GTB prosto sam zanemeo koliko je to skladan i elegantan kupe. Još je, ko za inat, pored  bio izložen i Šekterov šamionski bolid iz 1979. godine Ferrari 312 T4, pa sam ja bukvalno ceo dan proveo na njihovom štandu. Istina, par puta su me Italijani oterali misleći da želim nešto da maznem, ali kako sam se iznova i iznovao vraćao, shvatili su da nisu samo Talijani tifozi, pa su me pustili da beskonačno razgledam „makine“. E da, bio je izložen i jedan Dino.

328-bok-original

Ferrari 328 GTB (Gran Turismo Berlineta) je naslednik 308-ice. Cifre govore sve: broj 32 jezapremina motora (3200 kubika) a 8 broj cilindara (308 je 3000 kubika sa takođe 8 cilindara). Karoserija je gotovo ista, prekrasna Pinifarinina kreacija, vrhunska italijanska elegancija. To je, po meni, najskladniji Ferrari – naravno pored moćnijeg brata modela Ferrari 512 BB (slika ispod).

512-600

Replika koju vam ukratko prikazujem je izvanredna Ixo izrada, u razmeri 1:43. Istina, sa nje nećete otkriti ko je napravio jer se ta replika prodaje širom sveta pod različitim brendovima: Fabbri, Altaya, HotWheels i ko zna kojih sve izdavača.

328-11

328-blister

Uglavnom se razlikuju po ambalaži, ima ih u jeftinijoj blister varijanti, ali i u kutijama pod akrilnim poklopcima (kao ova koju predstavljam), koje su naravno skuplje. Zavisno od ambalaže, cene replika u Nemačkoj su od minimum 10-12 evra pa do 15, negde čak i 20 pa i više, jer replika zaista deluje kao da je iz znatno više cenovne klase! Iznad vidite dve vrste ambalaže, akrilna kutija (gore) i postolje preko kojeg se stavlja blister zaštita zbog sigurnijeg transporta (dole).

328-600-1

328-600-2

328-600-3

328-600-4

Mislim da fotografije dovoljno govore o kvalitetu replike. Sve je na svom mestu, proporcije tačne, detalja i više nego dovoljno za razmeru 1:43 i za tu cenovnu klasu. Posebno pleni izgled prednjih i zadnjih svetlosnih grupa, maska, oznake, ogledala, felne, otvori usisnici itd. Po meni je ovo možda najkvalitetnija replika iz čitave edicije „Ferrari kolekcija“, a Ferrari 328 GTB je najskladniji i najelegantniji Ferrari koje su moje oči videle. A videh ih dosta...

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Tue, 28 Mar 2017 11:55:45 +0200
Rafal – naslednik Miraža http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1197-rafal-naslednik-miraza http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/modeli-aviona/item/1197-rafal-naslednik-miraza Rafal – naslednik Miraža

Moderni naslednik poznate linije Miraž (Mirage 3, Mirage 2000) je višenamenski avion Rafal (Rafale) francuske kompanije Daso (Dassault), direktan takmac Eurofajter Tajfunu. On danas predstavlja okosnicu vazduhoplovnih snaga Francuske i očekuje se da to bude još niz godina, čak do 2040. To je savremen višenamenski borbeni avion, jednosed, dvomotorac sa već legendarnim delta krilima – karakterističnim za već pominjane „bezrepe“ Miraže – ali kod Rafala tesno spregnutim sa pomičnim kanardima. Rafal je nadasve pokretljiv lovac, relativno malog (smanjenog) radarskog odraza, ali ipak ne spada u tzv. „nevidljive“ (Stealth) avione, nego u „diskretno vidljive“, jer je namenjen i za vazdušnu borbu, a tu su još uvek primarne što bolje manevarske performanse, jer je aerodinamika često u koliziji sa „nevidljivim“ dizajnerskim rešenjima. Zavisno od tipova i borbene namene, Rafali su naoružani raznovrsnim moćnim oružjem i opremljeni vrhunskom elektronskom opremom, moćnim radarima i senzorima, bez čega danas mnogo ne vredi ni agilniji lovac.

M-1

Model koji vam predstavljam je Rafale M, namenjen pomorskim snagama Francuske mornarice, tj. za poletanje i sletanje sa nosača aviona, ali im se krila ne preklapaju. Poznata kompanija Revell, u svojoj bogatoj ponudi plastičnih maketa na sklapanje, nudi kupcima širom sveta model Rafal M u čak 3 razmere i 4 varijante: 1:48, 1:72 (standardna kit varijana, ali i tzv. model set sa lepkom, četkicom i adekvatnim bojama u bočicama), kao i ne toliku zahtevnu razmeru 1:144. Naša kompanija Dexy Co ima u ponudi sve 4 varijante Rafala – kliknite OVDE pa odaberite! Ja ću detaljnije predstaviti Rafale M u razmeri 1:48, vrhunsku maketu Revell.

M-3

M-5

Sa priloženih fotografija možete relativno jasno videti o kakvoj maketi je reč. U standarnom pakovanju nalaze se ramovi delova od vrlo precizno izlivene plastike, ram sa transparentnim delovima odlične prozirnosti, šema – tj. detaljno upitstvo za sklapanje makete, kao i set vrhunskih nalepnica Made in Italy za tri varijante, a vi birajte hoćete li avion sa brojem 15, 28 ili 32.

M-48

m-7

Sastavljena maketa je dužine 32,3 a raspona krila 21,3cm i ima čak 204 dela, a po složenosti za sklapanje je po Revell klasifikaciji klase 5 i ne preporučuje se mlađim ili neiskusnim modelarima. Za početnike je podesnija manje zahtevna maketa razmere 1:144, a za nešto naprednije maketare razmera 1:72 je sasvim adekvatna. Razmera 1:48 zahteva poprilično rada i strpljenja, mirne ruke, staložene živce i oštro oko. Ali kada napokon završite model dobićete izvanrednu repliku Rafala M punu detalja – pogledajte slike ispod!

m-9

m-4

m-6

m-8

Vidite detaljno urađen stajni trap, kod Rafala M ojačan zbog sletanja na nosač aviona, karakteristične usisnike vazduha, pomične kanarde, detaljni kokpit sa sedištem pilota, kao i mogućnost da kabinu ostavite otvorenu, razne varijante vođenih raketa, „pametne“ bombe, dopunske rezervoare goriva itd.

M-72

m-72-3

m-72-2

Na kraju evo i kratkog prikaza Rafale M u razmeri 1:72 (na fotografijama iznad). Delova ima 73, dužina makete je 220 a širina 148 mm, složenost (komplikovanost izrade) klase 3, za ne toliko iskusne maketare (starije od 11 godina), posebno što je maketa već izlivena u adekvatnoj sivoj plastici, pa ko ne ume vešto da barata četkicama, ili služi erbrašom, ima mogućnost da ne boji velike površine. Eto, pa odaberite maketu pristupačnu vašem džepu i optimalnu maketarskom znanju i strpljenju, jer iole ozbiljniji kolekcionar borbenih aviona svakako treba da u svojoj kolekciji ima i francuskog Rafala, naslednika legendarnih Miraža.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli aviona Fri, 24 Feb 2017 09:14:05 +0100
Burago metal kit replike http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1196-burago-metal-kit-replike http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1196-burago-metal-kit-replike Burago metal kit replike

Kolekcionari replika uglavnom se dele na (verovatno) najbrojnije koji kupuju već gotove metalne replike automobila (tzv. Diecast – npr. ovakav Burago Bugatti) u različitim razmerama i druge, koji kupuju i sami sastavljaju plastične makete, takođe u različitim razmerama (recimo ovakav Revell Porsche). Naravno što je replika veća i detaljima bogatija time je i skuplja. Recimo plastične (tzv. Kit) varijante mogu ponekad biti čak i skuplje od jednostavnijih diecast modela zavisno od broja delova (postoje kit replike od nekoliko desetina, pa do čak nekoliko stotina delova!). Ukratko, prvima je potrebno samo dovoljno novca a drugima i strpljenja za sečenje, šmirglanje, lepljenje, bojenje...

bb7

Nekako između te dve grupacije smestili su se ljubitelji tzv. Metal Kit maketa, replika takođe različitih razmera. To je nešto između, jer je obično karoserija metalna i već ofarbana a ostali delovi su uglavnom plastični. Tipičan predstavnik takvih maketa na sklapanje je Burago (Bburago) sa svojom „Metal Kit“ edicijom različitih razmera.

bb-9

bb8

Metal kit pakovanje sadrži uglavnom već obojenu karoseriju, zatim plastične delove obično adekvatno obojene (čiji broj varira zavisno od razmere), plastične providne delove, set nalepnica i uputstvo za sastavljanje. I to je sve! Potreban vam je jedino štafciger, jer se delovi ne lepe nego lako uklapaju blagim pritiskom na adekvatno mesto i tako postavljaju na pozicije, a na kraju se sastavljena šasija zašrafljuje za karoseriju. Maketa se može veoma brzo i lako sastaviti, a prednost je i to što uvek možete naknadno da je rasklopite i doradite - možete uzeti četkicu u ruke pa obojiti delove enterijera u dekor koji vam se više sviđa itd.

bb6

bb0

bb3

bb5

Na kraju dobijete diecast repliku sa plastičnom šasijom, i to je praktično jedina razlika u odnosu na klasični diecast model, jer on obično ima i metalnu šasiju, ali su delovi unutrašnjosti i motora takođe plastični. Na slikama u tekstu prikazani su neki legendarni Lamborginiji, kojima se, kao i svim većim i kvalitetnijim diecast replikama, volanom zakreću točkovi, otvaraju vrata, podiže hauba... ali znatno jeftiniji od klasičnih diecast modela. Jer kada kupujete gotov model vi plaćate i rad radnika koji je repliku sastavio a ovde to činite sami, plus je ambalaža manja i jeftinija, a transport jednostavniji i manje rizičan. Ukoliko ste dovoljno pedantni i strpljivi, možete doraditi plastične delove i dodatno obojiti bukvalno svaki detalj i tako imati perfektan model vašeg omiljenog automobila, jer delovi nisu na ramovima nego su svi odvojeni i time dostupni za doterivanje. Takođe, možete prefarbati karoseriju u boju po želji.

bb10

Dexy Co u ponudi ima brojne metalne diecast modele i plastične makete za sklapanje, ali i solidan izbor metal kit replika legendarnih automobila u više razmera, pa pogledajte i izaberite. Metal kit replika je idealana solucija za kolekcionare koji žarko žele pojedine automobile ali su veći i detaljniji diecast modeli ponekad preskupi a adekvatne plastične kit makete istih prekomplikovane za izradu. Stoga je Burago Metal Kit edicija pravi izbor za sve koji žele viši kvalitet za manje novca, a ukoliko se ne libe dorade imaće model koji je detaljan koliko i nekoliko puta skuplja gotova diecast replika. Moguće je svašta - ovde radi mašta.

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Sat, 21 Jan 2017 12:20:22 +0100
Ferrari Burago - dve razmere i dve serije http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1194-ferrari-burago-dve-razmere-i-dve-serije http://trofej.info/index.php/kolekcionarstvo/automobili/item/1194-ferrari-burago-dve-razmere-i-dve-serije Ferrari Burago - dve razmere i dve serije

Vest da je poznati Burago posle 15 godina ponovo dobio licencu za Ferrari modele automobila obradovala je mnoge kolekcionare replika, posebno jer su Burago proizvodi lako dostupni širom Srbije. Stoga za početak, dok detaljnije ne počnemo da predstavljamo nove replike Ferrari iz Burago produkcije, evo kratkog prikaza jednog modela Ferrari u razmerama 1:18 i 1:43 ali iz dve edicije: Signature Series i Race and Play kolekcije. Replike Ferrari su daleko najpopularnije kod kolekcionara pa eto i ja s nestrpljenjem očekujem da se pojave u našim prodavnicama.

ferrari-california-t

burago-ferrari-signature

Već na prvi pogled primeti se razlika – Signature serija (iznad) je vrhunski urađena metalna replika i, naravno, skuplja. Na modelu se otvaraju vrata, prtljažnik i hauba, a točkovi volanom zakreću. Boja je prekrasna, a detalja koliko god poželite. Veoma precizno je urađena proporcija, a detalji enterijera kabine, karoserije, točkova, guma.... zaista privlače pažnju i najvećih „zakerala“ među kolekcionarima replika. Modela će biti u više boja, pa bitajte po volji...

Race and Play (ispod) replika je skromnija varijanta Kalifornije – ali i jeftinija. Međutim, i nju krase tačne proporcije i sasvim dovoljno detalja za tu klasu. Naravno, bogatstvo detalja je mnogo veće u Signature seriji - fotografije najbolje svedoče pa sami uporedite. I Ferrari California T serija Race and Play se proizvodi u više boja, i takođe u dve verzije – sa i bez krova.

California-1

california-2

california-3

Videli ste Ferrari Californiu T u razmeri 1:18. Evo ispod istog modela ali u razmeri 1:43. Skromnija replika, bez otvaranja, ali sasvim solidna što se tiče detalja. Naravno, manja razmera niža cena. Ono što posebno treba naglasiti kod popularne razmere 1:43 je što se replike isporučuju na postolju i pod akrilnim poklopcem koji repliku štiti od prašine. Ali i od male dece koja bi rado autić provozali, iako je na ambalaži naglašeno da je za decu stariju od 14 godina.

burago43-1

burago43-2

burago43-3

Za sada samo ovoliko. Stoga redovno posećujte sajt Dexy Co – u njihovim bogato snabdevenim i brojnim prodavnicama će se prvo pojaviti modeli koji izazivaju znatiželju kolekcionara širom sveta, nove replike Ferrari Burago iz MCG - May Cheong Group (Maisto).

Kolekcionar

]]>
jovanovdr@gmail.com (Dragan Jovanov Glod) Modeli automobila Fri, 16 Dec 2016 12:04:50 +0100