ponedeljak, 24 februar 2014 23:53

Samsung predstavio Galaxy S5

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Peta generacija Galaxy S uređaja redefiniše način na koji tehnologija unapređuje život

 

Barselona/Beograd, 24. februar 2014.– Kompanija Samsung Electronics Ltd. danas je predstavila petu generaciju Galaxy S serije, uređaj Galaxy S5 dizajniran kako bi se fokusirao na ono što je korisnicima zaista važno. Novi Galaxy S5 nudi korisnicima prefinjeno iskustvo inoviranjem osnovnih funkcija za svakodnevnu upotrebu.

„Sa uređajem Galaxy S5, Samsung se vraća na najosnovnije, a to je da ponudi korisnicima ono što im je najvažnije“, izjavio je J. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Korisnici traže mobilne alate koji im daju podršku u tome da poboljšaju svoj svakodnevni život. Galaxy S5 predstavlja ikonični dizajn sa osnovnim i korisnim funkcijama i fokusom na to da ponudi vrhunski smart telefonna današnjem tržištu kroz inovaciju koja je inspirisana ljudima.“

Galaxy S5 predstavlja kombinaciju napredne kamere, brzog povezivanja, posebnih alatki za fitnes i funkcija za bolju zaštitu uređaja kako bi korisnici bili sa stilom povezani i u formi.

03 SM-G900F electric BLUE 02

Ovekovečite važne trenutke

Ovekovečiti i sačuvati značajne uspomene jedna su od najvažnijih funkcija smart telefona današnjice. Novi Galaxy S5 nudi superiorne funkcije kamere, sa 16 megapiksela, poboljšanim menijem i korisničkim interfejsom što korisnicima dopušta da bez imalo napora prave, uređuju i razmenjuju fotografije.

Galaxy S5 nudi najbrži autofokus na svetu sa brzinom do 0.3 sekunde i napredni HDR (visoki dinamički opseg), što dopušta reprodukciju prirodnog svetla i boje sa upečatljivim intenzitetom i to u svim okolnostima. Takođe, nova funkcija selektivnog fokusa dopušta korisnicima da se fokusiraju na poseban deo objekta koji slikaju, a da istovremeno zamagle pozadinu. Sa tom mogućnošću korisnicima više nije potreban poseban objektiv kako bi stvorili efekat plitke dubina polja.

Uključite se u najbrže konekcije

Galaxy S5 nudi najnaprednije LTE iskustvo i Wi-Fi performanse koje danas postoje i pobrinuće se za munjevite brzine podataka, prikazivanja multimedijalnih sadržaja i produktivnosti. Galaxy S5 podržava petu generaciju Wi-Fi 802.11ac i 2X2 MIMO, kao što podržava veliki broj LTE frekvencija sa LTE standardom 4. generacije. Za korisnike koji traže još brže konekcije Galaxy S5 sada ima i opciju Download Booster, inovativnu Wi-Fi tehnologiju koja povećava brzine podataka istovremenim spajanjem Wi-Fi i LTE konekcije. Bez obzira na to gde se korisnik nalazi, Galaxy S5 će se pobrinuti za to da ima najbržu moguću konekciju.

04 SM-G900F shimmery WHITE 02

Budite aktivniji i u boljoj formi

Sa unapređenom opcijom S Health 3.0, novi Galaxy S5 nudi više alatki koje ljudima pomažu da ostanu zdravi i u boljoj formi. Nudi sveobuhvatan personalni fitnes-monitoring koji pomaže korisnicima da nadgledaju i kontrolišu svoje ponašanje, zajedno sa dodatnim alatkama kao što su pedometar, evidenciju o dijeti i vežbanju, kao i novi ugrađeni monitor srčanog ritma. Korisnici uređaja Galaxy S5 mogu dalje da prilagode svoje iskustvo sa obogaćenim ekosistemom dodatnih aplikacija i sposobnošću da upare ovaj uređaj sa novom generacijom uređaja linije Gear za treniranje u realnom vremenu.

Iskažite moderan i glamurozan izgled

Galaxy S5 spaja ikonični Samsungov dizajn sa modernim trendovima kako bi se dopao različitim ukusima i interesovanjima korisnika. Galaxy S5 poseduje perforiranu mustru na poleđini koja daje moderan i glamurozan izgled. Novi oblik sa elegantnim konturama biće dostupan u čitavoj paleti živopisnih boja, uključujući ugalj crnu, svetlucavu belu, električnu plavu i bakarno zlatnu.

Osnovna zaštita uređaja

Galaxy S5 je IP67 otporan na prašinu i vodu. Korisnicima nudi i skener prsta, sa funkcijom bezbednog biometrijskog zaključavanja ekrana, kao i besprekorno i sigurno iskustvo mobilnog plaćanja. Način rada  Ultra za uštedu energije pretvara displej u crno-beli i isključuje sve nepotrebne funkcije kako bi se potrošnja baterije svela na minimum.

Ovaj uređaj će se naći u prodaji širom sveta u Samsungovim maloprodajnim lancima, e-prodajom i preko operatera od aprila.

05 SM-G900F copper GOLD 02

 

Samsung Galaxy S5 specifikacija uređaja:

 

 

Mreža

LTE Cat.4 (150/50Mbps)

Displej

5.1” FHD Super AMOLED (1920 x 1080)

AP

2.5GHz Četvorojezični procesor

OS 

Android 4.4.2 (Kitkat)

Kamera

16MP (zadnja), 2.0MP (prednja)

Video

UHD@30fps, HDR, video stabilizacija

Video kodek : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8

Video Format: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Audio

Audio kodek : MP3, AMR-NB/WB, AAC/ AAC+/ eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC

Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Funkcije kamere

HDR (Rich tone), Selective Focus, Virtual Tour Shot, Shot&More

Dodatne funkcije

IP67 Otporan na vodu i prašinu

 

Ultra štednja energije

 

Download Booster

 

S Health 3.0

 

Brzo povezivanje

 

Privatni režim

 

Režim za decu

Google Mobilni Servisi

Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

 

Povezivanje

WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2)

Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+

USB: USB 3.0

NFC

IR Remote

Sensor

Akcelerometar, žiroskop, merač blizine, kompas, barometar, Hall, RGB ambijentalnog osvetljenja, gestovi (IR), skener prsta, monitor srčanog ritma

Memorija

RAM: 2GB

Interna memorija: 16/32GB 

microSD slot upto 64GB

Dimenzije

142.0 x 72.5 x 8.1mm, 145g

Baterija

2800mAh 

Standby time: 390 hrs / trajanje razgovora: 21 sat

   

 

Svi detalji i slike proizvoda mogu se naći na www.samsungmobilepress.com.

 

Trofej.info

 

Više iz ove kategorije « Da li vam prisluškuju mobilni?

Lajkuj nas na Facebook-u