ponedeljak, 08 jun 2015 12:21

Hamilton ko Fanđo, Mercedes ko Mercedes

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kad je Huan došao u Mercedes imao je jednu titulu šampiona; kad je Luis prešao u Mercedes imao je jednu titulu. Potom je Fanđo sa Srebrnom zvezdom osvojio dve uzastopne titule 1954. i 1955. godine sa W196. Upravo sada Hamilton osvaja drugu uzastopnu titulu Mercedesovim srebrnim bolidom.

Hamilton-Fangio

Naravno, i onda pre 60 godina ko i sada, Mercedes je bez premca među F1 konkurentima, ali zar treba sve prepisati jedino dominantnim bolidima ili zasluge imaju i vozači? To je večito pitanje, jer činjenica je da se (posebno u 21. veku) ne može pobeđivati bez pouzdanog i brzog bolida, ali ko ume da gleda ipak vidi šumu i pored drveća. Vidi da je Hamilton bolji od Rozberga, a videćemo do kraja koliko zaista vredi Rozberg jer od Mercedesa ne možemo dovoljno precizno da ga ocenimo. Gotovo sam 100% ubeđen da Hamiltonu ne može ništa, ali nisam siguran koliko će (i da li će) biti uspešniji od Fetela. Jer neki i dalje od Ferrarija ne vide Sebastijana, ne vide da je ubedljivo bolji od Raikonena. Ko što nisu videli koliko je bio bolji od Vebera – sve su pripisavali „privilegijama“ u Red Bullu, ko Šumiju protiv Baričela u Ferrariju. Međutim, posle najveće gluposti u F1, ili najbezobraznije odluke ukoliko je namerna(!), da se u Monaku Luis pozove bez potrebe u pit a Niko ne, pitanje je ko je u Mercedesu privilegovan. Kako ne verujem da je ta odluka bila namera da se Luis izbaci jer bi to bilo nešto najsramnije u čitavoj istoriji Formule 1, moram se čuditi tolikoj gluposti, jer je i poslednji laik, površni gledalac F1 odmah video da je to ne greška nego budalaština. Jeste da se posle Mercedes izvnio Hamiltonu, ali šta ukoliko ti izgubljeni bodovi budu presudni? Stoga bi izvinjenje doslovce trebalo da glasi: „Izvini Hamitone, mi smo budale“!

parabolika-oval

Pada mi na pamet legendarni Nojbauer. Eh da je stari Alfred sada šef Mercedesa mislim da bi išamarao kompletnu ekipu. (Uzgred: ako ikako možete pronađite nekako njegove memoare pod nazivom „Ulog je život“, izlazio je feljton u časopisu „Auto“ još pre skoro 50 godina. To je super zanimljiva priča o trkama i trkačima vitezovima.)

Elem, posle GP Kanade sve se da videti, i ko prosi i ko vodu nosi, tj. ko vozi. Voze Luis i Sebastijan! Voze i Niko i Kimi ali džaba ga bilo. Rozberg večito stvara iluziju da će napasti Hamiltona ali ništa od njega. Kimi opet nit smrdi nit miriši. Startovao je treći a stigao četvrti. Fetel je startovao 18. a stigao peti! Da sam gazda u Ferrariju doslovce bih naredio Kimiju: „makni se i propusti Fetela“! Jer to bi bilo ne samo bolje po ekipu nego i fer.

Raikonen posle Šumahera ima najviše najbržih krugova u F1 ali šta to vredi ako u trci nije konstantan. Najbrži krug se niti boduje niti računa. Uostalom, skoro svako ko je na nevažnim pozicijama u poretku može da pred kraj trke uzme meke gume i sa praznim i lakom bolidom izveze najbrži krug  dok svi ostali ispred voze tako da štede gorivo i gume, jer su već tokom trke ostvarili prednost i izborili se za pozicije. Na kraju krajeva: „u Formuli 1 treba pobeđivati minimalno mogućom brzinom“ odavno je rekao još jedan legendarni šef tima. Eh, da je Fetel startovao treći a ne osamnaesti mislim da bi razdvojio Mercedesov dvojac, ali sumnjam da bi ugrozio Hamiltona jer Luis vozi Mercedes danas ko Fanđo nekad.

Hamilton-Monca

Hamilton-Mercedes

Ono što posebno treba istaći je „minimalna brzina“ koju fenomenalno dozira Hamilton – taman kad se učini da ga Rozberg može ugroziti, kad se primakne na blizu sekunde zaostatka, Luis doda gas, pobegne i tako izbegne mogućnost da Niko otvori DRS. Nama se učini da je Niko „malokrvan“ ali grešimo – Luis je „punokrvan“, jednostavno se poigrava i demonstrira superiornost i bolida i svog lika.

Dugo godina smo čekali da se Mercedes vrati u F1. Čekali i dočekali. Sad nam je to što nam je – dosadno i neuzbudljivo. Ferrari je tu negde, ali ipak zaostaje, a Williams tek s vremena na vreme bljesne. I to je sve, jer o McLaren-Hondi ne vredi trošiti reči osim jedne: sramota! Moram priznati da mi je po prvi put žao Alonsa. Skoro da bih poželeo da je u Ferrariju Fernando umesto Kimija.

Eto, prošlo je 7 trka sezone 2015. a sada dolazi na red 6 evropskih staza. Voleo bih da napišem kako se nadam da može biti uzbudljivije u nastavku sezone ali mrka kapa – jedino kiša i(li) SC na stazi mogu ubrizgati malu dozu neizvesnosti. Malu, jer se šampion već zna, ali može li Fetel bolje od Rozberga? I može li Raikonen bolje od Botasa? Ako ne može neka mu prepusti mesto u cvenom bolidu.

Eto. Valjda je sada „vidljivije“ koliko zaista vrede Hamilton i Fetel. No, ko i dalje bude negirao znanje Luisa i Sebastijana znači da je ostrašćen (anti)navijač a ne F1 znalac. Jer u Formuli 1 nije dovoljno jedino umeti voziti, potrebno je znati i tim odabrati!

Samo tu postoji jedna začkoljica: veliki trkači mogu da biraju timove, ostale vozače biraju timovi. A Luis danas (ko Huan nekad) nepogrešivo zna da odabere pobednički tim. Verujem da to isto ume i Šumaherov naslednik. Nažalost, Alonso to drugo nije znao – nepogrešivo je... grešio. Samo ta trojka je birala - ostali su birani.

Fjodor

Lajkuj nas na Facebook-u