ponedeljak, 16 septembar 2013 22:49

Zašto Novak voli Srbiju

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Pod tim naslovom je na jednom forumu ispisano (uglavnom iz malog mozga) čak 380 stranica (i to samo trenutno) jetkih i zlobnih komentara. Najinteresantnije što to nije pod „sport“, ili „tenis“, nego u sekciji „politika“?! Ispada tako je naša dika, u najmanju ruku, generalni sekretar OUN-a, koliki značaj pakosnici pridaju svakoj njegovoj izjavi.

Ja volim Noleta! Ne zato što igra najbolji tenis (a daleko od toga da igra najlepši – najlepši je igrao Rumun Ilie Nastase), nego upravo zato što je moj Nole, što je naš Nole Nacionale! I zato što ga umobolnici s tog foruma – mrze! Sada kad je trenutno (samo trenutno!) „tek“ broj 2 na ATP listi, čini mi se još više nego dok je bio broj 1. Smirili bi se tek kada bi se (ne daj Bože!) Nole povredio i iz tenisa povukao.

Volim Noleta isto onoliko, ako ne i više, koliko i Nemci Šumahera ili sada Fetela, ko Španci Nadala ili Alonsa, ko Brazilci Senu i Pelea a Argentinci Maradonu.

.

Nole.Nacionale

Ali najviše volim Noleta što nas sveti!

Iako je Nole uglavnom sve suprotno od većine nas Srba – lenjih, zlobnih, nedisciplinovanih i zavidnih – on jeste naš.

Nole nije prototip Srbina, ali jeste Srbin.

A to upravo najviše i boli pominjane mrzitelje – što znaju i ko je i šta je i odakle je. Iz Beograda je! I to nikako ne mogu da mu oproste.

No, „za dobrim konjem prašina se diže“, a u Srbiji se odvajkada uspeh meri brojem neprijatelja. Nole ih, svakim danom, sve više vrlo uspešno stvara...

Međutim, ko veruje da je Nole najbolji samo stoga što je Srbin ista je budala koliko i onaj koji ga ne podnosi jedino zbog toga što je Srbin.

A Nole je najbolji jer je rođen talentovan! Ogroman rad i samodisciplina mogu najviše stvoriti vice-šampione. Ali šampioni postaju samo oni koji nose tu dominantnu crtu u genima! Biti drugi jeste veliki uspeh, za nas iz male i siromašne zemlje ogroman. Ali opet nedovoljan. Jer drugi je samo najbolji od gubitnika. A Nole je pobednik!

Stoga ga i toliki i vole i onolicni mrze – jer je Broj 1!

A broj jedan može biti samo jedan.

Jer je Nole broj 1 i dok je No 2.

I još dugo će to biti... čak i kad prestane da igra tenis.

 

 

Dragan Jovanov Glod

Lajkuj nas na Facebook-u