utorak, 29 oktobar 2013 14:12

Cajper

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

cajperЗнајете ли ви што је „цајпер“? На они што не знају, а нагињев ка београдски изрази лако ћу објасним: тој ви је исто што и „прстенац“. На они што не знају ни једно ни друго – да не објашњавам много , цајпер има везе сас средњи прст. Остало нек си изгуглају.

Елем, један догађај од пре неки дан ме подсети на једну причу за коју се не зна куде се десила, и кад се десила али гу сви препричујев ко да је била код њи у комшилук. Еве како је стварно било:

Запиши се на једног Перу судопера. Мучија се да гу одпиши уз помоћ сва средства и кемијска и механичка. Жена му,не мога да гледа више како прчка и мучи се па си отиде куде комшику на кафу. На крај гу Пера отпиши ал, нормално, нешто успут сјебе па је нонстоп цурело. Решија да се не зајебава више и викне мајстора. Дође мајстор, муна главу у судоперу и поче да оправља. Пера га остави тако и отидна по пиво у драгстор. У међувреме, врне се жена му у стан и улегне у кујну да види како напредује оправљање и види једно дупе у фармерке како вири и мрда из судоперу. Како је мислила да је Пера, јер дупе беше иста величина а фармерке исте турске, она му онако мераклиски завуче „цајпер“. Мајстор се толко уплаши, цимна се сас главу нагоре, и цепна у судоперу толко да гу је целу избаглавио. За судоперу мање-више штета него је тако раздрмаја мали мозак да је на место остао у несвес. И Пера тад наиђе, покушаше све да га разборавив ал не бива па викнаше хитну помоћ. Дођоше болничари и лекар, па га једва некако расвестише. Како мајстор никако не могаше нормално да стане на ноге, метнаше га на наосила да га однесев у Дом здравље. Носив га тако од трећи спрат на доле јер у зграду нема лифт, а пошли и Пера и жена му да га испратив. Негде између други и први спрат неко пита што се десило па ги Пера рече за цајпер. Болничари се толко зацепише од смејање да један испусти носила, па је мајстор сас главу пребројаја сви басамаци до међуспрат. Успут је искршија и руку...

Што ме је мене подестило на овуј причу ћу ви испричам други пут. Доста је један цајпер дневно.

Јоца @veselijuznjak