sreda, 11 decembar 2013 18:19

Fejkbuk

Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

Дуго сам се премишљао да ли да ви пишем о једну моју бруку. Обично човек кад се зајебе па испадне магарац ћути и чува си своју бруку за себе али у овај случај ћу наравим изузетак само зато што многи ће схватив да су се исто тако зајебали а многи ћу спречим да се зајебев.

Пошто волим да сам у току с трендови и ја сам си направио профил на фејсбук. Јес да сам са технику у свађу ал кад сам видео да и комшија Стојан направио тај фејсбук, а човек има шездес године, па малко прича сас унуци у Аустрију, па малко мења неке слике с неке бабе из цел свет, помислим си: „А бе Јоцо, овој ће буде стандард, ако немаш тај фејсбук ће останеш глуп. На крај, ово не мож да шкоди, а ако не шкоди онда мож и да користи.“ Несам био свестан како сам се зајебао. Како год, направи ја фејсбук. И малко по малко научи и да га користим. Те качим си слике од пецање, те си пуштим по неку песмицу са Јутуб (то сам већ од понапред научио), те на неке лепе женске ударим лајк на слику ил на статус. Научи се и да не турам бш све на статус и како се осећам него само кад је нешто важно да обавестим пријатељи. Видо да туј многи пишев неки цитати од мудраци и филозофи па и ја тако понекад цитирам моју бабу ел деду јер од њи помудри људи несам упознао. А видим и на други ги се свиђа па једном кад написа што ми једном деда рече „Бегај од бркату жену и ћосавог мушкарца“ сви ми лајковаше. Набра и камару пријатељи, који ги знам, који ги не знам ал нема везе, мож ће се упознамо. Битно да ми сг искача кад је на ког рођендан. Лепо ги честитам преко фејсбук, прикачим ги понекад и неку пригодну песмицу, ма милина. Накупише се и пуно пријатељице. И младе и старе и оне што би биле таман за мене. Ја окачим слику сас сома из Мораву а оне ми лајкујев. Оне помладе напишев понекад нешто што баш и не разбирам. Једна ми беше написала испод слику „Bas si swadak“ a jedna pa napisa „Cute“. Е мислим си „Јоцо, тупчо, тако ти и треба кад неси учио енглески, сг би и са странкиње мого да оратиш“. И тако, свалада ја већину од ти фејсбук фазони а како сам одавна момак за женидбу понада се да ћу преко тој чудо и сродну душу да си нађем. Јеби га, такво време, раније су ни жениле бабе, тетке и стринке, ал сг је ново доба па куј ће га зна...

facebook-like-buton

Један дан ми изрипи препорука да додам једну убаву девојку за другарицу. Ако несте знали, фејсбук ви после одређено време тако упозна да зна и које пиће волиш и кој филм ти се свиђа и коју музику слушаш и у коју школу си ишја (додуше и ми ту свашта сами писујемо) па тако мож да укапира и какве женске волиш па ти дава препоруку. Све, све, ал ову је потрефио ко с прс у ....пекмез. Плава, с крупне очи, с лепа уста и осмех. Погледам гу ја профил детаљно...ама лепа на све слике. Још је и слободна, и тој и у смисао да неје у везу и у смисао да се не срамује па има гомилу слике и у купаћи. Ма мож да прође и као вила и као анђео или што би Отац Макарије реко у један филм кад је видео једну исту такву да се бања гола „Ово је, што би наш народ реко, добра пичка“. Додуше, малко ми је изгледала мршава, ал то би лако решили кад би дошла куде мене. Елем, спријатељи се ја с њу. Поче гу лајкујем све слике, писува јој и да је „mnogo swatka“ а Бога ми, поче јој шаљм и поруке. Ма мислио сам да је створена за мене јер, заборави да ви одма кажем, она је бе и риболовац! И то не било какав риболовац него ваћа и шарани и сомови и смуђови и то не они малечки него све капиталци. Ма несам веровао да тако нешто у Србију постоји. Ма све гу питујем куде је шта упецала, да дођем и ја да ватамо заједно, али она ми све некако увије да не мож ништа да поваташ. И што је она била потајанствена мене ме је више интересовала. А конкуренција колко оћеш, навалили сви рибари на њу ко мутави. Ма пола њи оће одма да гу жени. А она се не дава, nего ни само препоручује неке странице за пецање, а ми нормално лајкујемо ко мутави. Још поче да показије и слике од колегинице исто са големе рибе. Чак и теј колегинице несу неки габори него бре и оне убаве. Јавише се и трговци с риболовачку опрему па јој нуду паре да пеца с њихову опрему и да ги рекламира...ма хаос направи. Сто посто је почела и да ги узима паре јер је путовала по цео свет. Те укачи слику из Париз, те из Италију, па из Њујорк...а по њен профил и странци почеше да гу пишев.

Видо ја да ће гу разграбив ко зејтин на снижење па реко да предузмем нешто. Узнем ја па одштампам њену слику и правац код баба Стану, најбољу врачару у наш крај. Кад ја тамо а оно гужва, ред се чека. Чека сигурно два-три сата па дођо и ја на ред:

-          Добар дан тетка Стано, како си?

-          Синко, причај, немам много време

-          Заљубио сам се, женио би се, ал не знам ни од куде је, ни из какву је фамилију, ни како да гу нађем јер много путује, ни дал уопште имам шансе код њу...имам само слику и знам како се зове...

-          Полак синко, па како си гу ти уопште упознао кад гу неси видео

-          Леле, бабо, сг има комјутери и фејсбук. Леле,леле, како сг да ти објасним???

-          Ааа, фесбук. Не се секирај синко, знам ја што је то ал за то мора да викнем помоћника. Перице, дооди овамо!

Те га у собу уђе њен унук са све лаптоп. Вика ми:

-          Еве ти моја визит карта, ту је мој мејл. Прати ми на мејл профил од девојку која те интересује и за дан-два ће добијеш сви подаци. 100 евра одма на бабу да платиш!

Дадо на баба Стану 100 евра и пођо си кући. Успут, још у чудо, размишљам си како је тај интернет користан и како ни врачаре више не могу без њега.

И тако, прати ја на Перицу мејл са сви подаци што ми је тражио. Реко, кој ће сг да издржи да дочека одговор...

Прође један дан и сутра увече ми стиже мејл од Перицу. Да ви ја сг не би препричувао и нешто побркао еве цео његов мејл у оригинал, а ви слободно кликните на линкови да се уверите:

-----Original Message-----

From: Perica baba Stanin

Sent: 10. decembar 2013 15:13

To: Joca Stošić

Subject: RE: Jelena Matijević

Dragi Joco,

Pošto si ti i tvoja porodica, počev još od tvog pradede Stoše klijenti naše kompanije za predviđanje i istraživanje veoma nam je žao što imamo loše vesti. Naime, osoba čiji ste nam profil poslali na proveru i utvrđivanje kompatibilnosti za eventualni zajednički život i brak – ne postoji, bar ne pod tim imenom. U stvari, situacija je malo komplikovana a mi ćemo pokušati da ti damo kompletno objašnjenje.

Profil https://www.facebook.com/sova.sovic.752 pod imenom Jelena Matijević ne odgovara osobi sa slike. Mi čak ne možemo da utvrdimo da li se pod tim imenom krije muško ili žensko a još manje da utvrdimo njen stvarni izgled i godine.

Većina slika je skinuta sa pravog profila https://www.facebook.com/lswitlyk a osoba sa slike se zove Larysa Switlyk.

Pošto je Larysa prilično daleko (Florida, USA) a znajući vašu averziju prema svemu američkom počev od jezika sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je kompatibilnost samo 10%. Kompatibilnost bi bila 0% ali imate ipak nešto zajedničko – ribolov.

S poštovanjem,

Perica i baba Stana

Ете другари како сам тео да најебем. Замисли да ми је тај “моја Јелена” заказала неко пецање, на неко језеро у неку вукојебину. Ја би отишо макар и на бициклу пошто ми је Голф тренутно у сервис. Кој знаје, мож би и био неки секс али ко би јебао а ко био јебан боље да не мислим.

Зато има да ви поручим само још једно, а и тој сам научио од мог деду: „Памет у главу а дупе уза зид“.

Јоца