utorak, 22 oktobar 2013 11:41

Van Staal - medicinska oprema

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Trofej VS opening reel„Istorija mašinica za pecanje Van Stal (Van Staal) podseća na priču o ptici Feniks!“ - kaže nekadašnji podpredsednik sektora prodaje kompanije Zebko (Zebco), gospodin Krejg Kantelmo (Craig Cantelmo) sugerišući da se pomenuta mašinica pojavila iz pepela. Danas je Van Staal u vlasništvu na našim prostorima manje poznate kompanije W.C. Bredli (Bradley) koja proizvodi mašinice za Zebco, Quantum i Fin-Nor. Iako su mnogi smatrali da je kupovinom Van Staala istom izrečena smrtna kazna, novi vlasnik i njegovi inžinjeri, okupljeni pod okriljem kompanije Zebco, udahnuli su legendi novi život. Za uzvrat, Van Staal je pomenutoj grupaciji podario veći kredibilitet, pogotovo Quantumu kada je reč o američkom tržištu pribora i opreme za morski ribolov, istakao je Rej Mor (Ray More) podpredsednik jedne od kompanija u sastavu grupacije W. C. Bradley.

Priča o Van Staalu počinje kada je mašinac iz Konektikata (SAD), koji se bavio izradom avionskih sedišta, osnovao firmu pod tim imenom 1980.

„Van Staal na holandskom znači – od čelika“, objašnjava gospodin Krejg. Već su kućišta prvih modela mašinica bila napunjena uljem, što je podrazumevalo da savršeno dihtuju, ali ti prvi primerci su ipak „propuštali“ te su uništavani čim bi se falinka primetila. Konačno, 2001. godine, kompanija se našla pred bankrotom. Tridesetsedmogodišnji mikrobiolog Krejg Kantelmo tada je radio u farmaceutskoj industriji, ali je, po vlastitom priznanju, mnogo vremena provodio na pecanju. Upravo on je prepoznao potencijal Van Stala i pronašao dvojicu investitora koji su proizvodili mašine za izradu medicinskih instrumenata. Sva trojica su se upustila u avanturu da otkupe kompaniju Van Staal od kreditora. Novi vlasnici su prionuli na posao i unapredili proizvodnju u skladu sa standardom vrlo malih tolerancija koji su primenjivali od ranije u svom poslu. Te mašinice su postale veoma popularne među grupicama američkih elitnih surf ribolovaca u Konektikatu, Njujorku i Njudžersiju. Lovci na trofejne primerke prugastog basa nisu žalili para samo da bi kupili vrhunske mašinice koje su koštale i po nekoliko stotina dolara...

Celu priču o istorijatu ove "medicinske" mašinice za pecanje moći ćete pročitati u "Ribolovačkom TROFEJU" broj 95!

Klik! http://www.youtube.com/watch?v=RhyuTVvT1KcTrofej Zebco VS2
 

Lajkuj nas na Facebook-u