utorak, 23 jun 2015 11:37

Som preko 40kg na štap 40g

Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Ima dana u ribolovu kada nam je ribolovačka sreća umnogome naklonjena i postaje naš verni pratilac shodno stečenom znanju i iskustvu. Kada se ''poklope sve kockice'' pa krupne primerke uspešno savladamo na zahtevnim terenima, uprkos raznim otežavajućim okolnostima i faktorima koji nam ne idu u prilog. Sreća prati hrabre, dok pretpostavke tipa hoće li pribor izdržati treba svesti na najmanju moguću meru u trenucima borbe sa kapitalcem. U ovakvim situacijama pretpostavkama i nagađanjima nema mesta, kao ni brzopletosti, panici, neodlučnosti...Pretpostavke treba ostaviti što god je više moguće po strani, misliti o njima blagovremeno kod odabira i kupovine pribora, kod svojih kuća i pre ribolova, nikako na vodi. Tako je kako je, nema predaje kakav god da je pribor i oprema koje koristimo u takvim prilikama, idemo hrabro do kraja pa ko pobednik, a ko poražen! Takvi ribolovni dani na Dunavu, u smislu da nam mnogo toga ide u prilog, po pravilu se ne događaju baš često. Ali kada se ipak dogode, ostaju u neizbrisivoj uspomeni i sećanjima za sva vremena...

Paulic-1

Sinoćni ulov (22. jun) na Dunavu kod Kladova i dosanjan ribolovački san. Štap Gold Star Viking, dužina 2,7metara, t.b.20-40 grama. Mašinica SPRO Passion 740 FD, upredena struna Climax Mig 0,25 mm i monofilni predvez Mitchell. Vobler Antax Ribica 10 Medium Runner.

Paulic-2

Paulic-tata

Som je mome tati udario na 5-6 metara od obale, pored guste vodene vegatacije, ali zbog strme i kamenite obale, kao i činjenice da se tata teže kreće po takvom terenu, štap je posle desetak sekundi dao meni. Zamarao sam ga oko 50 minuta, uživanje za medalju na 40-gramca. Dužina soma 188cm, težina oko 46kg.

Paulic-sin

antax-vobler

Antax Ribica nakon borbe sa dunavskim orijašem. Osim što je propisno oguljena kod glave sa gornje strane, nema nigde tragova da je napuklo telo ili pakta. Bravo i HVALA majstor Deki!

Sale Paulić

Više iz ove kategorije « Džentlmen na vodi

Lajkuj nas na Facebook-u