nedelja, 27 oktobar 2013 17:49

Som sa Dunava upecao se na Orku

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Dunavska grdosija zagrizla je već nakon prvog zabačaja oko 17 časova, a prilikom izvlačenja varaličaru je pomogao komšija Srđan Majstorović sa kojim je pecao iz istog čamca. U jednom trenutku, kada je već izgledalo da je som savladan, kuka za izvlačenje je pukla, pa je sa drugom kukom u pomoć priskočio kolega ribolovac Rale Rađenović, koji je pecao iz obližnjeg čamca. Nakon dvočasovnog nadmudrivanja, kapitalni som je oko 19 časova, konačno savladan i uz mnogo napora ubačen u čamac.

Zoran Zorić je član Udruženja sportskih ribolovaca “Bucov” iz Apatina. Ulovio je soma 14. septembra 2012. u poznatom “Limanu” na Dunavu. Tačna veličina i težina soma je 62,5 kilograma i 210 centimetara. Zorić je kao mamac koristio varalicu šed “orka” dužine devet centimetara, sa olovnom glavom težine 35 grama.

Od pribora Zoran je koristio varaličarski štap “Sporteks kev spin”, dužine tri metra, strunu “Pauer pro” debljine 15 libri i mašincu “Šimano stela 3000”. Ovo je do sada najveći Zorićev ulov, a među njegovim dosadašnjim kapitalcima je i smuđ težak 9 kilograma i 800 grama.

Apatin-velika

 

Apatin-som

Lajkuj nas na Facebook-u