nedelja, 05 januar 2014 20:25

Kapitalna mladica i silikonska ribica

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Senzacionalan ulov uoči novogodišnjih praznika! Upecana kapitalna mladica od 30 kilograma, dužine čak 138 centimetara, silikonskom varalicom u obliku ribice, veličine 15 centimetara, u dekoru pastrmke. Evo još preciznijih podataka:

Na samom kraju prošle godine, 29. decembra 2013. po slaboj kiši, temperatura vazduha bila je 2 stepena Celzijusa, vodostaj je bio nešto viši, sportski ribolovci - varaličari, braća Roland (na slici levo) i Verner Kovač (Werner Kovatsch) uspeli su zajedničkim snagama da savladaju trofejnu mladicu na reci Gejl. Varalica je bila silikonska ribica dužine 15 cm u dekoru pastrmke. Precizno merenje pokazalo je težinu od 29,7 kilograma.

Vest je objavio poznati nemački časopis za ribolovce, pa ko zna nemački može i da pročita nešto više o ovom nesvakidašnjem ulovu (klikom na zaplavljeni link otvoriće vam se ta Blinker stranica).

Ono što bi trebalo posebno istaći je sam način fotografisanja! Nikakvih tu foto trikova nije bilo: normalno poziranje i normal objektiv dali su za rezultat fenomenalnu fotografiju. Fotka koja je tako svedok ulova kojoj se mora verovati. Jer zamislite da su je isturili, da su obojica oslonili laktove na kolena, a šake sakrili, i da je fotografisano širokouganim objektivom od, recimo, bar 28mm sa svega desetak centimetara udaljenosti. Obratite pažnju na desnu Rolandovu šaku, to jest na debljinu prstiju. Sve je na ovoj zimskoj slici savršeno – kako i dolikuje fenomenalnom ulovu. Iskrene čestitke, bravo!

trofej-mladica

Eto, ovim ulovom započinjemo sezonu 2014. Šaljite nam fotografije vaših ulova, uz nekoliko rečenica teksta, da objavimo priču ili vest na našem sajtu, tako će Vas videti na desetine hiljada posetilaca - mnogo više ribolovaca nego bilo gde drugde.

Trofej.info

Lajkuj nas na Facebook-u