utorak, 23 decembar 2014 19:04

Moj lični rekord

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Mavčiško jezero je akumulacija na rijeci Savi, rasteže se od hidroelektrane Mavčiče do Kranja. Jezero je dugačko oko 8 km sa najvećom dubinom 19 m, a prosječnom od 8-10 m.Vreme je bilo sunčano i toplo cijeli dan. Već ujutro je bilo u Ljubljani 8 stepeni celzijusa. Za vreme ulova je bilo oko 12 stepeni, a voda je imala 8,5 stepeni. Uslovi su bili za moj kriterij idealni i po vremenu i po solunarnoj teoriji. 20. decembar je bio zapravo prvi normalni vikend nakon dužeg vremena, da nije padala kiša i da se je vodostaj smirio.

Pecao sam sa prijateljem kojim i službeno sarađujem. Posle 12 sati kad zatvaram moj butik, žurim kući presvučem se, nije bilo vremena ni za ručak, usput pokupim Tomaža i pičimo na jezero gde imam parkiran čamac. Pecati smo počeli negde oko 14 sati, voda bistra, lijepa i tako peckamu štuku do 16h i čudimo se kako to da se ništa ne događa. Ja izmenim taktiku i bacam u sredinu jezera u dubinu gde ima negde oko 15 metara, sačekam da jerk potone i vodim ga prema sebi tako nekoliko puta. Kad od jednom dođe ova mama i pred mojim očima stane za sekundu i onda tresne po varki!

Bobo

Borba je bila kratka, ja mislim manje od pet minuta i kad je približim čamcu brzo je hvatam ispod škržnog poklopca i dignem u čamac. Odmah procjenim da je ovo moja najveća do sad uhvaćena, moj lični rekord, ali da je tolika tek smo u ribolovačkom društvu izmjerili. U želucu nije imala ništa, prazna crijeva, a imala je već ikre, koja je još bila sitna.

Štuka je bila teška tačno 18,5 kilograma, dužine 124 centimetara. Jerk je bio Fatso od 14cm S-RR, štap Sportex Jerk 130g, multiplikator ABU Ambassadeur 6500 i struna Whiplash 0,28mm.

Bogomir Grbac Bobo

Lajkuj nas na Facebook-u