sreda, 14 maj 2014 13:15

Ponovo radi bioskop!

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Tj. opet imam internet ko svet, dostojan čoveka (iz Srbije), po razumnoj ceni i sa solidnom brzininom, posle skoro mesec dana zlopaćenja s „mobilnim internetom“ – kojeg debelo plaćaš a imaš signal ko kad piški neko s uvećanom (i to znatno!) prostatom. U nastavku citiram pismo koje sam uputio firmi i iz kojeg ćete razumeti zašto sam posle više od decenije promenio internet provajdera:
Poštovani “ti i ti! (namerno vam neću reći ko su „poštovani“ jer vi, kakvi ste, sami ćete se dosetiti) uz popunjen obrazac šaljem Vam i ovo pismo.
1. Opremu koju ste mi dali poslao sam (vratio) vam Post Expressom – i platio poštarinu naravno – jer kažete da nije moguće da je lično vratim na adresu ...iako mi je to u komšiluku. Tako sam hteo da bar imam trag i dokaz da sam vratio ispravnu opremu. Broj otpremnice Post Express-a je...
2. Bio sam Vaš dugogodišnji, vrlo zadovoljan, korisnik (prvo kod... a posle kod Vas kada ste ih „nasledili“, odnosno „pojeli“). Nažalost, praktično ste Vi raskinuli saradnju samnom a ne ja sa Vama, jer ste me u petak 13. septembra 2013. isključili zbog neplaćenog računa za avgust. A niste me upozorili kada me isključujute niti me ikada obavestili dokle je rok za plaćanje Post Pejd usluga. Tj. jeste - ali mejlom toga dana – a isključili mi internet?! “Obavestili ste me da ste me isključili” Prvo me isključili pa me obavestili! Ajde?! A pre ste tolerisali po mesec i više dana. OK, promenili ste rokove, ali što me pre isključenja niste obavestili da me isključujete?! Pa imate valjda internet! Ovako ste me “obavestili” do mojega! A ja, budala, resetovao modem, isključivao i uključivao kompjuter, proveravao kablove – vidim nema interneta.
3. Naš dvogodišnji ugovor je istekao još u martu 2013. ali Vi ste korektno nastavili da mi pružate uslugu a ja korektno da Vam plaćam po dogovorenoj ceni od… dinara, iako ste prestali da mi šaljete štampane uplatnice da bih znao da popunim tačan poziv na broj, te sam se dovijao i snalazio... i pozivao Vas telefonom.
4. Dobiti Vas telefonom Sizifov je posao, čekam i po sat vremena dok dobijem dežurnog operatera. Svi pokušaji da izborom ponuđenih opcija 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... (koliko stvarno imate tih „opcija“ i „dežurnih“ pored njih?) uspostavim kontakt sa Vama bili su uzaludni! Po dva puta mi automat(ica) umilnim glasom saopšti i izređa brojeve opcija – ja uzalud biram – pa kaže: „niste izabrali nijednu opciju, prebacićemo vas na dežurnog operatere“. Jesam, BRE – ali se ne može!!! NE POSTOJE dežurni službenici na tim brojevima, kao ni te opcije!!! Očigledno je da ti „operateri“ zaduženi za različite oblasti ne postoje! Ali tako bar ličite na svetsku kompaniju. Ličite – ali niste!
5. Vaši stvarni (postojeći, glavom i bradom) dežurni operatiri su vrlo ljubazni i veoma kulturni – a prezauzeti. Mogu misliti šta sve trpe od nas, nervoznih korisnika, ali uvek budu nadasve korektni i smireni. Jedino zahvaljujući njima saznao sam za nove cene usluga. Ubeđen sam da imaju platu od svih 250 evra.
6. Naime, tražite od mene 4380 dinara za avgust i septembar?! A niste me obavestili da ste podigli cenu. I još ste me isključili u petak 13. septembra (ne znam tačno u koliko časova, verovatno oko 14h, jer kada sam pokušao na internet u 16h nisam mogao), a kada sam pitao operatera (posle sat i 20 minuta čekanja – 26. sam bio na redu!) mogu li da platim i pošaljem kopiju uplatnice faksom (kao par puta pre toga) i da me ručno uključite dobio sam odgovor da to više nije moguće, nego moram da čekam nekoliko dana (vikend je nastupao) dok Vi uplatu ne proknjižite. A knjižite natenane – verovatno je knjiže onih „7 veličanstvenih“ operatera...
7. Digli ste cene - a niste me obavestili! Tražite pun iznos - a isključili ste me?! Nije lepo (to sam jedva saznao od ljubaznog operatera) da ste povisili cene, iako ste dali veće brzine. Korekno bi bilo da ste me obavestili. Jer praksa je da se ne povećavaju cene, nego po postojećim daju veće brzine – internet u sveti pojeftinjuje, ili je besplatan, a Vi dižete cene! Mogli ste povećati brzine i 10 puta a dići cene 5 puta, zar ne? I ja bih tada trebalo da platim 5 puta više?! Ne, i ne - ukoliko nešto u obostranom odnosu menjate prvo me pitajte da li prihvatam!
8. Ipak, sve u svemu, nisu cene glavno razlog mog razočarenja nego Vaš odnos prema meni. Na stranu što će mi telefonski račun za septembar biti ogroman, jer je poziv međugradski a čekanje na operatera enormno – i po sat vremena!!!
9. Kad su obe strane korektne ni ugovori nisu potrebni, kao između Vas i mene unazad mesecima – i čitavu deceniju s onim kojeg ste „pojeli“. Nažalost, Vi ste praktično takvim postupcima raskinuli odnos, a ja ovim pismom samo potvrđujem raskid.
10. Sada čekam da mi konačno dostavite tačan račun za avgust, a verujem da ćete mi ispostaviti račun i za septembar zaključno s petkom 13. – jer ne verujem da ćete tražiti da Vam platim i uslugu koju nisam dobio, tj. koristio. Ako plaćam Post Pejd valjda se plaća jedino usluga koja je i izvršena. A ja sam silom prilika vaš net koristio do 13. pre podne.
11. Ovo Vam pišem početkom oktobra, a krajem septembra sam Vas i pismeno mejlom i telofonom u razgovoru s operaterom obavestio o prestanku korisničkog odnosa – iako je naš ugovor istekao još u martu. Stoga sam ubeđen da mi nećete zaračunati i „uslugu“ korišćenja interneta za oktobar.
12. Kažete da snimate razgovore – zato verujem da imate snimljen moj dugotrajni razgovor s operaterom koji se – ni kiv ni dužan – izvinjavao... a u Vaše ime.
13. No, ukoliko i niste snimili – snimio sam ja! Za svaki slučaj...
Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu!
S poštovanjem,
Vaš višegodišnji korisnik

Petar Petrović Kormoran

P.S. Napokon smo se zvanično “razveli” – tek krajem oktobra! Poslali mi konačno papire. Ali opet posle telefoniranja i nerviranja. Bilo je, naravno, pokušaja da mi naplate internet i za… oktobar?! Jer kao nisam na vreme raskinuo ugovor. Ajde?! Iako je još u martu 2013. ugovor istekao. Potom su pokušali da mi naplate i ceo septembar… Nisam se dao!

Kornjaca-trofej

E, sad zamislite da je umesto mene bio neko manje ratoboran i tvrdoglav. Taj jadnik bi platio 6570 dinara za internet korišćen avgusta i 13 dana septembra! Običan ADSL internet sa običnim brzinama… I čestim prekidima.

P.P.S. U međuvremenu sam… umro! Neka mi je laka zemlja,

Vaš Pera

 

Lajkuj nas na Facebook-u