ponedeljak, 30 decembar 2013 10:32

Da li će Šumaher pobediti i 92. put?

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Živa legenda Formule 1, sedmostruki šampion i apsolutni rekorder F1 sa čak 91. Grand Prix pobedom, Mihael Šumaher (44 godine) trenutno se nalazi u kritičnom stanju posle teške povrede glave koju je zadobio skijajući u Francuskoj, u mestu Meribel, prenose svi svetski mediji. Šumi je doživeo izliv krvi u mozak i njegovo stanje mnogo je ozbiljnije nego što je prvobitno javljeno – nalazi se u komi. On je glavom udario u stenu, ali je srećom nosio kacigu pa ga je ona donekle zaštitila – nadamo se dovoljno.

Šumaher je skijao sa svojim sinom van staze, a policija je konstatovala da je napravio grešku koja je prouzrokovala pad i udarac u stenu. Hitno je prebačen u Univerzitetsku bolnicu Grenoblu, a tamo je stigao i neurolog Žerar Sailen iz Pariza, koji ga je već jednom lečio 1999. godine posle udesa u Silverstonu, kada je udario u zaštitnu ogradu i slomio nogu . U bolnicu je došla i njegova supruga Korina sa dvoje dece.

Prvobitno je bio smešten u bolnicu u Mutijeu gde je prebačen helikopterom, odmah posle nesreće koja mu se se dogodila 29. decembra u 11.07. časova. Helikopter je stigao u 11.15 časova, a Šumaher je prebačen u Mutije u 11.53 h, pa zatim u Grenobl u 12.45 h pošto je odmah ustanovljeno da je povreda vrlo opasna po život.

Doktori koji se bore za Šumijev život izjavili se da neće biti novih saopštenja za javnost o trenutnom stanju teško povređenog pacijenta pre ponedeljka u 11 časova.

Šumi, legendo – pobedi i 92. put – možeš ti to!

U komentarima ispod teksta iz sata u sat ćemo vas izveštavati o zdravstvenom stanju Mihaela Šumaher kao i na našem forumu.

Trofej

Lajkuj nas na Facebook-u