utorak, 22 oktobar 2013 10:31

Evropski rekord - som, ockert i sportex

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Trofej Sportex JurgenNemački proizvođač najlona i struna za pecanje Ockert beleži izvozni uspeh obnovljene proizvodnje Sportex štapova. Ta proizvodnja je obnovljena u junu prošle godine i od tada do danas kompanija je zasuta porudžbinama iz celog sveta. Pomenutom je prethodila isporuka blankova širom Nemačke i naručiocima iz susednih zemalja.

Podsetimo se da je Sportex slavu stekao osamdesetih godina prošlog veka kada je i započela primena karbonskih vlakana u izradi pecaroških štapova. Od tada ta kompanija, koristeći napredne tehnologije, obezbeđuje svoje mesto na izbirljivom tržištu snabdevajući karbonskim blankovima proizvođače štapova širom sveta. Međutim, vremenom su tehnologijom izrade karbonskih štapova ovladali i proizvođači sa Dalekog Istoka i taj posao je na evropskom kontinentu počeo da jenjava.

Pod rukovodstvom Ulrike Krome, koja je prva osoba Ockerta, Sportex štapovi i blankovi su se ponovo rodili i započeli svoj novi put u svet.

"Sportex je uvek predstavljao čuveno ime, brend, u Evropi. To je veoma dobro poznato svima koji su od kupovali njegove blankove. Ponovo smo obnovili proizvodnju tog programa 2006. i posle modernizacije pogona izgleda da se brend vraća na stazu stare slave" - komentariše Ulrike.

"Stižu nam porudžbine iz celog sveta a traže se najkvalitetniji štapovi kao i blankovi."
Sportex štapovi su se odlično pozicionirali u varaličarskom ribolovu, u lovu na šarana i pecanju iz čamca. Ta firma je postala čuvena po korišćenju kevlara pri izradi štapova, materijala koji je danas skoro zaboravljen.

"Nema sumnje da su Sportex štapovi među najkvalitetnijim na svetu, oni su vrlo skupi i posebni" -, dodaje harizmatična Nemica.

"Koristimo vrlo specifičan i jedinstven proizvodni proces, različit od svih drugih i stoga se naši blankovi ponašaju drugačije. Neverovatno su jaki i imaju poluparaboličnu akciju. Mnogi svetski rekordi u ribolovu ostvareni su upravo Sportex štapovima uključujući i poslednji evropski rekord kada je reč o ulovu soma. (Klikni pa vidi: http://www.fischundfang.de/456,1340/)

Ockertova najavljuje i nekoliko novih modela za verikalni džiging, za pecanje morske pastrmke i lake varaličarce.

(Na slici je Jurgen, vlasnik Bavarian Guiding Service, najboljeg kampa u Španiji na Ebru, kod koga se mogu iznajmiti Sportex štapovi za lov džinovskih somova.)

Lajkuj nas na Facebook-u