ponedeljak, 16 decembar 2013 17:07

Dozvola za ubijanje

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

U Srbiji svaka riba sanja samo jedan san – da preživi Nikoljdan!

Naravno da ovakva fotografija izaziva mučninu, ali još veću izazivaju brojni komentari i bojni pokliči: smrt kormoranima! Jer kormoran ko kormoran – primoran je da lovi svaki dan. Ptica je bre, uboga glupa ptica i ništa više. Ali bre, koliko ljudi ubiju na dan? Pa nije svaki dan Sveti Nikola. U Srbiji svaka riba sanja samo jedan san – da preživi Nikoljdan!

Kormoran je ptica koja se hrani jedino ribom, u čemu je njen greh?

dozvola-za-ubijanje-1

Čovek je biće koje se hrani svačim! Pa i ribom. Ali zar može toliko da pojede, zar mu je toliko neophodno da utoli glad? Kormoran lovi da jede koliko mu priroda nalaže. Ali “kormoran“ ne lovi zbog gladi nego zbog slave!

dozvola-za-ubijanje-2

"Kormorani" ubijaju zbog slave, a Danci, civilizovano eUropejci, delfine iz čiste obesti

dozvola-za-ubijanje-3

Eto, videli ste fotografije. E, sada recite da li svi oni love zbog gladi ili slave? I da li treba pobiti kormorane? Da li treba pobiti i vukove – jer oni se hrane jedino mesom divljači? Vukovi nisu vegetaijanci… ko što je Hitler bio. I oni ubijaju srne - vukovi su "kormorani s četiri noge". Treba li i njih pobiti? Da li treba pobiti sve grabljivice – životinje i ptice – da bi mogli da grabe jedino ribo-lovci!

dozvola-za-ubijanje-4

dozvola-za-ubijanje-5

Kauboji su iz „Gvozdenog konja“ pucali u krda bizona iz čiste zabave, indijanci su ih lovili da bi opstali – koristili su meso, kožu, krzno, i kosti. Avaj, nažalost, opstali su kauboji. Sa stelama, koltovima, ili snajperima - u čemu je razlika?

Vaše je pravo da se ne složite s napisanim – jer imate dozvolu. Dozvolu za ubijanje.
Ali i indijanci su je imali – dozvolu koju im je dao Veliki Manitu! A bez pečata.

Šta mislite, čija je validnija?

Bik koji gledi… i sedi

Lajkuj nas na Facebook-u