četvrtak, 21 mart 2019 12:37

Porsche 918 Spyder - žuta munja

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Naslednik legendarne Carrere GT je Porsche 918 Spyder. To je drugi Porsche Hybrid, prvi je Panamera S. Odlikuje ga V8 motor od 4,6 litra plus dva električna motora (jedan na prednjoj drugi na zadnjoj osovini). Stoga su i performanse primerene ovakvoj zveri od superautomobila, na nezavisnim testovima dobijeni su sledeći rezultati: 2.5 sec od 0–100 km/h, 7.0 sec od 0–200 km/h, 19.1 sec od 0–300 km/h, a izmerena maksimalna brzina je bila 351.5 km/h. Od oktobra 2013. do maja 2015. napravljeno je svega 918 primeraka pa mu je i cema primerena produkciji – preko 600 hiljada evra! Koliko košta danas nije poznato, verovatno mnogo više – ali ga srećni vlasnici ne prodaju.

918-0

918-1

918-2

Stoga su i brojne firme koje prave replike, makete i modele, u svoje palete autobilčića uvrstile i Porsche 918 Spyder u različitim razmerama, različitog nivoa složenosti (bogatstvu detalja), pa tako i različitih cena. Mi vam predstavljamo jednu jeftiniju repliku, maketu Bburago u takozvanoj „metal kit“ varijanti, rezmere 1:24.

918-burago

Kakve su to makete detaljno smo pisali OVDE pa zato samo napominjem da vam za sklapanje makete nije potreban ni lepak ni boje – samo štafciger i strpljenje. Metalni i plastični delovi su već adekvatno obojeni i odvojeni a vi treba jedino da ih sklopite i zašrafite. Prateći uputstvo to je veoma jednostavno. I tada ćete dobiti ovakvu repliku, kao diecast model ali jeftiniju, jer ste sami sklopili a ne radnici u fabrici. Kako je ovo Spyder logično je da enterijer bude bogat detaljima jer se unutrašnjost dvoseda vidi, a na ovoj maketi je to solidno urađeno.

918-napred

918-nazad

918-unutra

Prednost metal kit maketa je što možete veoma jednostavno da ih dorađujete, ukoliko želite još više detalja, pošto su svi delovi lako dostupni – farbajte - doterujte po sopstvenoj želji ako to volite. Recimo na ovoj maketi savetujem da crnim vodootpornim markerom pažljivo docrtate rupe za hlađenje jer otvori nisu napravljeni, iza prednjih i ispred zadnjih točkova. To je veoma prosto ali delotvorno – Porsche 918 Spyder će zasijati u punom sjaju. Maketu nudi naša renomirana kuća Dexy Co a možete je naručiti on-line klikom OVDE po prihvatljivoj ceni.

Kolekcionar

Lajkuj nas na Facebook-u