utorak, 22 oktobar 2013 23:53

Shimano Twin Power X-Ship made in Japan

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
newtp2011 trofejShimano nastavlja da za (skoro) svaku novu sezonu lansira novu mašinicu iz svoje, sada već legendarne, serije Twin Power. Jeste da je Stella vrh ponude ali stiče se utisak da je T.P. ono pravo, da najviše ribolovaca (s pristojno novaca) kupuje većinom baš “tvinove”. I u pravu su! Jer teško da postoji riba koju možete savladati Stellom a ne možete Twin Powerom. Ono što počinje da nervira je stalno lansiranje novih modela. Iako mi u Srbiji još nismo pokupovali ni modele FC, da i ne pominjem CI4, u Japanu je već lansiran novi Twin Power za 2011. godinu - u Evropi će to biti udarni novitet za 2012. Potom će lansirati novi CI4... I tako u beskraj.


U stvari, CI4 je viša klasa Twina, tačnije zamena za Aspire, tj. najtačnije - zamena za Fireblood (jer ima i Rigid Support Drag špulnu, kao Fireblood i japanski Twin Power Mg), pa se uglavio na poziciju između Stella i klasičnih Twin Powera. Naravno, daleko je bitnije to što CI4 ima zupčanik od kovanog duraluminjuma, a klasični liven od legure cinka, nego tip špulne, broj ležaja i rotor od CI4 kompozita. Ipak, da budem kristalno jasan: Twin Power CI4 je model koga bih i te kako voleo da imam, samo da je jeftiniji!

No, kako smo već pisali i predstavljali oba Twin Powera (FC I CI4), više ćemo pažnje posvetu ovom novom Twin Poweru, koji deluje kao da je znatno poboljšan u odnosu na model FC, i približio se po kvalitetu modelu CI4, a možda (to će se videti vrlo skoro) i prestigao, jer...

Jer je X-SHIP! A to mu dođe da je, kao, “Extra Smooth & High Power”, a to je, opet, nešto zdravo dobro. Toliko dobro da je prelepa nova Stella FE i laka i jaka - ali i preskupa. Uostalom, imate Trofej br.4 pa pogledajte tu Stellu.

Sad, ako je ovaj New Twin Power 2011 tako napravljen, ostaje jedino da upitamo: “a od kojih materijala, moliću fino”? Da li su zupčanici žuti ko dukati, ili su bledi, ko na FC? Istina, i na CI4 su “bledi”, ali samo stoga što nisu crni, hehehe - što nisu presvučeni sa crnim Alamitom, kao na modeli Aspire FA. No bilo kakve da su boje, sigurno su (bar) kovani od duraluminijuma, jer bi bilo previše da su...

Ceo tekst, na 6 strana, moći ćete pročitati u Ribolovačkom Trofeju broj 13 veb izdanje.

e4969363026903

 

Lajkuj nas na Facebook-u