petak, 29 novembar 2013 11:28

Povoljno: mašinice sa 10 kuglagera!

Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

godzila(Nedavno sam na Fejsbuku video ponudu ovih mašinica pa rekoh ajd da napišem reakciju na “akciju”)

Uvezao veletrgovac Pera mašinice za sportski ribolov pod imenom Godzila. Cena prava bagatela, 10 kuglagera plus 1 rolerlager, cela šljašti, “pozlaćena” špulna titanijumom… a tek malkice, tek tu i tamo - šušti. Ali uopšte ne šušti, totalno je nečujna, dok stoji u kutiji! Pomislio: „ma, prodaće se ki alva“, jer imaju strava ime, ribolovci se na to pale. Kao ono, međutim... Ćorak!

Stajale, stajale... prašinu sakupljale, paukove privlačile. Nekoliko mašinica je poklonio na raznim „ijadama“ kao generalni sponzor, bre, ali šta će s gomilom neprodatih? Slobodnih novčanih sredstava više nema, zarobio silnu lovu u Godzilama, obrt drastićno opao, promet skoro stao, jedino ga reklama vadi. I doseti se Pera, ponudiće novinaru Miti Godzile kao kompenzaciju za reklamu u njegovom mesečniku. Jer jedino tako može da se donekle izvadi, kad je, eto, tek naknadno postao svestan da mu je Kinez uvalio Godzilu.

Naravno, Mita je iz cuga prihvatio dil, jer se u ribolov razume ko Marica u krivi ... pa i ne zna šta valja a šta ne. Ali baš zato novinar Mita ima svoju tajnu online prodaju - internet prodavnicu preko koje uvaljuje robu iz kompenzacije naivnim kupcima, neinformisanim ribolovcima. Uglavnom onim ribolovcima koji čitaju njegovo izdanje časopisa.

Kad, oćeš đavola – niko ih od pecaroša ne kupuje Godzile?! Ribolovci i te kako čitaju i… (znate već šta) pa znaju! Kasno je skontao da mu je Pera uvalio Godzilu.

Kud će, šta će, novinar Mita im znatno obori cenu i ponudi trgovcu Vasi, prvom komšiji trgovca Pere. Vasa oberučke prihvati, jer zna da su kod kolege bile znatno skuplje (a vidi da ih nema, pa pomislio da ih je Pera rasprodao). Plati trgovac Vasa novinaru Miti mašinice... i shvati da se zajebao – da mu je Mita uvalio Godzilu! Jer nijedan ribolovac ih ni ne pogleda – iako i dalje šljašte.

Kud će, šta će, seti se novinara Žike (srećom, Srbija je prepuna medija!). Spusti još cenu Godzilama, pa ih kao kompenzaciju ponudi Žiki za reklamu u njegovom glasovitom magazinu.

Naravno, novinar Žika (čija je politika oduvek bila „daj šta daš, i koliko imaš“) prihvati. I ubrzo shvati da mu je trgovac Vasa uvalio Godzilu! Naime, hteo je da ih umesto honorara poklanja svojim saradnicima za tekstove. Ali čak i njegovi saradnici znaju za jadac – da Godzile šljašte, ali i šušte – pa odbiše kompenzaciju. Jer njihovi tekstovi vrede više.

Stoga Žika, ne časeći časa (jer nema online prodaju) reši da Godzile ponudi trgovcu – Peri...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pera Gleda svoje Godzile, gleda i smeška se... i ipak prihvati! Pa ih isplati! Jer su sada bile duplo jeftinije nego kada ih je uvezao. A može ih kupiti na crno, bez poreza i carine... pa ih, opet, uvaliti Miti. Koji će sigurno prihvatiti, jer „bolje išta nego ništa“.

Potom će Mita Godzile uvaliti Vasi, jer zna da ih je Vasa prvi put platio skuplje, a sad su još jeftinije, a Vasa potom Žiki za reklamu. itd, itd.

Kod koga su sada trenutno Godzile nisam obavešten.

Ali sam siguran da ih neko nekome i dalje uvaljuje!

Jer je svima lepo u takvoj „prc-trgovini“.

Kad trguješ s Kinezima znaj da će ti uvaliti PRC!

Kad kupuješ od veletrgovaca koji uvoze na kamione i oviJone znaj da će ti uvaliti PRC!

Kad kupuješ jeftino, preko on-line prodavnice – uvaliće ti PRC!

Na Fejsbuku – PRC!

Naravoučenije: Bilo kuda PRC je svuda!

Dragan Jovanov Glod

P.S. Cela priča je izmišljena, svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna. Napisana je jedino stoga da se pripazite – Nova godina će - biće pokušaja uvaljivanja preko „akcija“!

P.P.S. PRC nije uvredljivo, to je skraćenica za People Republic of China (Narodna Republika Kina).

Lajkuj nas na Facebook-u