petak, 07 mart 2014 18:45

Nove karike Kigan – lako i jajasto

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kigan, sve poznatiji proizvođač karika za ribolovačke štapove i druge opreme za pecanje iz Koreje, predstavio je na izložbi u Osaki 7. februara 2014. svoj najnoviji prouzvod – revolucionarne „jajaste“ karike pod nazivom Kigan 5G.
Kada vidite prve 5G karike budete iznenađeni njihovim izgledom. Ali ako uzmete dva identična blanka i opremiti jedan ovim prstenovima a drugi konvencionalnim, osetićete razliku. Štap, posebno njegov vršni deo, sa uvezanim Ki G5 karikama imaće znatno manju težinu i zbog toga veća krutost, tj. osetno veću brzinu i bolji balans čitavog štapa. A to sve će, kažu, uticati na precizniji hitac. Ne i duži izbačaj, ali precizniji!
Studije sprovedene od strane inženjera Kigan kompanije pokazale su da ovalni „jajasti“ oblik karike racionalnije sprovodi trenje prilikom dodira sa strunom (pletenicom, monofilom...) nego krug.

5g

U svojim promotivnim materijalima, Kigen pribegava poređenju sa karikama Fuji (Fudži), i tvrdi da je njihov prsten znatno lakši od konkurenta. Lagan i izdržljiv prsten 5G i posebni nosači napravljeni od ultralakih ugljeničnih vlakana materijala, već su privukli znatnu pažnju mnogih proizvođača štapova.

Što se materijala prstena tiče, i ostalih tipova karika, preporučujemo da kliknete na sajt KIGAN i pogledate šta sve proizvode i kakve karike imaju. Recimo, i ovo ispod je njihova zanimljiva karika.

Kigan-triangle

Za sada se još ne zna kada će se masovnije pojaviti, ali kao i uvek, vreme će biti najbolji sudija. Jer ovo nije prvi put da se eksperimentiše oblicima prstenova karika. No, naše je da vas informišemo i obavestimo čega sve novog ima na svetskom tržištu ribolovačke opreme, pa to činimo i ovoga puta. Samo puka informacija i ništa više, nikako ne reklama ili preporuka - prerano je suditi na neviđeno.

Trofej

Lajkuj nas na Facebook-u