sreda, 21 januar 2015 14:44

Senzacija – smuđ evropski rekord!

Ocenite ovaj članak
(10 glasova)

Neverovatno, ali istinito, i to baš moj zemljak, pa još Lala iz Južnog Banata! Moj skoro pa komša oborio više decenija star (ne samo evropsku, nego i) svetski rekord u težini ulovljenog smuđa! I još kaže da će biti prepariran da ga svi vide. Bravo, tako i treba postupiti sa rekordnim ulovom – ukoliko smuđ nad smuđevima već nije vraćen u Dunav, bolje je da bude prepariran nego pojeden. I još ga televizija snimila, napravila reportažu kakva i dolikuje takvom senzaciolnom ulovu! Šta drugo reći nego: BRAVO LALO! Evo konkretnih podataka: 

Sportski ribolovac Miodrag Tadić iz Omoljice (kod Pančeva, a u Banatu) upecao je na Dunavu smuđa od čak 16,8 kilograma teškog, dugačkog svih 92 centimetra. Nezvanično, kaže se u emisiji, da je to najveći ulovljeni smuđ u Evropi. Evo pogledajte šta je gospodin Tadić tačno rekao o kapitalnom ulovu za RTV Pančevo - klikni na link ispod pa vidi!

Snimak smuđa od 16,8 kilograma!

Ukoliko vam se učini mali, da pre ima 6,8 kg nego 16,8 šta da vam radim, ja sam lepo vooospitan Banaćanin i naučio sam da treba verovati starijim ljudima, posebno kad postoje i kolege svedoci, pa čak i tv snimci. No, ako i dalje sumnjate, evo uporedite ga sa rumunskim kapitalnim smuđem (takođe nezvaničnim svetskim rekordom) – upecao ga je, takođe na Dunavu, Andrei Oprea iz Krajove i težak je 35 lb i 15 oz, što bi u kilogramima bilo 16,2 kg. Eto dva svetska rekorda skoro pa iz komšiluka. Naravno, ako verujem mom Lali moram u komšiji, takav je red, a vi kako hoćete, marim baš. Koji je naš banaCki smuđ a koji rumunski lako ćete pogoditi.

Banat

Veliki-smudj

Eto, gotovo neverovano – u exYU i dalje pljušte rekordi, tako da pored mladice od 37kg evo imamo i smuđinu da se dičimo pred EU. Sada treba očekivati neku sominu od jedno, bar, čet’r’-pet meteri…

Ali smo u štukama zdravo tanki, tu su Švabe nedostižni sa ovom Barbarosinom štuketinom od 5,7 metara. Teško da postoji veća, ma i soma tolikog jedva da ima još jedva ponegde, hehehe.

stuka-rekord

Dragi prijatelji, kao što vidite, rekordni ulovi pljušte samo tako. Kod nas je sve više ogromnih grabljivica da je već postalo rizično svako kupanje! Decu ni u ludilu ne puštajte blizu vode, a vi ribolovci, drugari moji, koji pecate grabljivice – oprez – nigde bez čamca! Ali ukoliko pecate štuke, ondak samo s obale, jer lome čamce i napadaju ljude!

Dragan Jovanov Glod

P.S. A posle se zdravo jedimo što nas smatraju za lažove! Pa ribolovci su, bre, veći lažovi čak i od političara!  

Lajkuj nas na Facebook-u