sreda, 23 oktobar 2013 00:11

Kapitalka koja je vraćena

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Trofej Lake Pelagicevo RSJednom smo napisali reportažu o jezeru Manđelos na Fruškoj Gori, gde su se lovile velike štuke, a bolje da nismo - posle toga su izlovljene! Sada objavljujemo ulov sa jezera Pelagićevo u Republici Srpskoj, ali ne rizikujemo – ribokradice nemaju šta da traže na toj vodi jer se stvarno čuva. Drugi razlog zašto tamo ima velikih štuka je što se neguje pokret “uhvati I pusti” i strogo primenjuje.

Interesantno je i to da je štuka ulovljena u drugoj polovini novembra, kada je uveliko vreme za kedere. Očigledno da je Miholjsko leto produžilo sezonu za varaličarenje i da je voda još dovoljno topla.
Ovaj ulov je dokaz da nije problem “odnegovati” kapitalne ribe, nego je problem u načinu gazdovanja. Tipičan primer su vojvođanske vode, gde se na silnim “štukijadama” ove jeseni, sve zajedno, ukupno nije ulovilo štuka ukupne težine kao ova jedna. Ali koja nije jedina!
 
POSTOVANA REDAKCIJO, DANA 16.11. 2008. SE OSTVARIO MOJ LICNI PECAROSKI SAN - UHVATIO SAM STUKU OD 12 KG. PRIBOR KOJI SAM KORISTIO DOLAZI IZ MOJE PRODAVNICE “PRO FISHING” MODRICA: STAP SPEEDMASTER I ROLNA TWIN POWER, OBA MODELA 2009, I VARALICA CORA Z . OVAJ PREDIVAN ULOV MI JE OMOGUCILO JEZERO U PALAGICEVU.
SIGURAN SAM DA CE I VAMA PRICINITI ZADOVOLJSTVO U VASIM NOVINAMA OBJAVITI OVAJ MOJ ULOV. SRDACAN POZDRAV,
SLOBODAN GORANOVIC ("PRO FISHING") MODRICA,TEL:065/837-400, 053/813-324
 
Trofej Pike Stuka

Lajkuj nas na Facebook-u