sreda, 23 oktobar 2013 11:46

Hardy i Greys - noviteti za 2012. godinu

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

hardy-grays-logoKako se ribolovna sezona 2011. polako bliži kraju, proizvođači se uveliko zagrevaju i pripremaju za 2012. godinu. Mušičari će, ovom prilikom, naročito imati povoda za zadovoljstvo, a Trofej.info ima ekskluzivnu mogućnost da vam predstavi neke novitete iz kuće Hardy.

Prvi novitet je sasvim nov i unapređen model Marksman Fly 2, koji će se tek pojaviti u prodaji tokom novembra meseca. Pravi se u dužinama od 7 do 11ft i AFTMA #3 - #6. Ovaj štap nije ni previše brz, ali ni spor, već nudi uravnoteženu (tzv. all-round) akciju, idealno prilagođenu mušičarima koji puno polažu na samu tehniku. U Hardiju tvrde da se štap praktično stapa sa rukom i postaje njen produžetak, pa ćete i zaboraviti da vam je u rukama!

hardy-stap

Mušičarac se prouzvodi i u verziji za dve ruke (double handed), do AFTMA #11, a kod nas može biti zanimljiv kolegama koji bi pecali kapitalne mladice mušičarskim priborom.

I ovaj model (kao i sve Hardy modele), odlikuje završna obrada na najvišem nivou i posebno prilagođeno ležište za čekrk sa prelepim umetkom od javorovog drveta.

hardy-rolenhalter

Uz takav štap ide i odgovarajući mušičarski čekrk. Recimo model Ultralite, koji se pravi u dve verzije: CC (Clic Check) i DD (Disk Drag). Ovi modeli su već dobili nekoliko prestižnih nagrada u 2011. godini. Napravljeni su od visokokvalitetnog aluminijuma 6061, pa su izuzetno lagani. Recimo, model CC3000 (ATTMA #3-5) je prečnika 90mm, a težak je samo 106g.

hardy-rola

I sestrinska firma Greys ima novi adut: u pitanju je novi član porodice serije GX. Modeli GX300/500/700 su sada pojačani modelom 900. Izrađen je od aluminijuma kakav se koristi u aeronautici i spada u sam vrh Greys ponude. Izrađuje se u pet modela, a pokriva AFTMA klase #2/3/4 do modela #10/11/12.

greys-rola

Mi ćemo kao i do sada nastaviti da vas izveštava o novitetima za nastupajuću godinu. Ako je suditi po pokazateljima kojima raspolažemo, naredna godina će biti puna premijera i lepih iznenađenja.

www.trofej.info

Lajkuj nas na Facebook-u