sreda, 23 oktobar 2013 15:54

Mašinice za pecanje Spro - noviteti za 2012. godinu

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

spro-logoSpro je kod naših ribolovaca stekao poverenje, između ostalog i zbog veoma solidnog kvaliteta po sasvim prihvatljivoj ceni. Ovo se naročito odnosi na modele Blue Arc, ali i na nešto skuplji Red Arc.

Vreme provedeno na vodi je najbolji test za mašinicu, a Spro se tu sasvim lepo pokazao. Nedavno je prodica stacionarnih čekrka za pecanje Spro povećana za još nekoliko mašinica, a mi predstavljamo tri nova modela, jer Spro mašinice imaju mnogo poklonika među sportskim ribolovcima.

Spro Gold Arc

spro-goldarc

Već na prvi pogled, primetne su razlike u odnosu na prethodnike. Osim čisto kozmetičkih poboljšanja, tu su i neka praktična: u ovom modelu upotrebljen je grafit, ali ne u kućištu, koje je i dalje metalno, već na poklopcu na dnu kućišta, ali i na delu ručice. Ovo je rezultiralo nešto manjom težinom mašinice, što može biti korisno kod dugačkih pecanja i višesatnog zabacivanja. Od tehničkih podataka tu su: wormshaft, 9 kugličnih ležajeva i 1 igličasti, balansiran rotor, precizna prednja kočnica zaštićena od vode i peska, kao i drška ručice obložena EVA materijalom. Prenosni odnos je 5,1:1 za manje modele 010 i 020, kao i 5,0:1 za veće modele 030 i 040. Kapaciteti špulni su, u zavisnosti od modela od 100m/0,25mm do 150m/0,33mm. Uz ovu mašinicu se dobija i rezervna aluminijumska špulna. Okvirne cene su od 125 do 130 €.

Spro Grand Arc

spro-grandarc

U pitanju je nešto jeftiniji model, a ako vam ne smetaju detalji ružičaste boje, treba reći a ova mašinica ima 7 kugličnih ležajeva (plus igličasti). Svi ostali detalji su isti kao i na modelu Gold Arc (worm shaft, težina, prenosni odnos, kapacitet). Uz ovu mašinicu se takođe dobija još jedna aluminijumska špulna. Cene su od 110 do 120 €

Spro Opera

spro-opera

Ovo je mašinica sa čak 11 ležajeva, ali nema detalje od grafita. Sve na ovoj mašinici je čista klasika, od dizajna do karakteristika. Poseduje wormshaft sistem za slaganje strune, a osim ukrasnih detalja crvene boje, treba reći da se i uz ovu mašinicu dobija rezervna špulna, ali ovog puta grafitna, kao i da na ovoj mašinici prednja kočnica nije dodatno zaštićena od vlage i prašine. Težine su od 288 do 429 grama, zavisno od modela, prenosni odnos je 5,0:1 za modele 020 i 030, kao i 5,5:1 za modele 040 i 050. Kapaciteti špulni su od 200m/0,20mm do 200m/0,35mm. Okvirna cena: od 90 do 100 €.

Ovo su, naravno, samo prvi utisci, a detaljno ćemo o njima kada se pojave u prodaji (i na vodi) i kada ih budemo detaljno testirali.

Osim ovih, Spro je za 2012. godinu pripremio još dosta novih modela mašinica, ali i štapova i dodatne opreme, a o tome ćete čitati u sledećim tekstovima.

http://www.trofej.info/

Lajkuj nas na Facebook-u