sreda, 23 oktobar 2013 16:44

Drennan, ali ne plovci nego meč i fider štapovi za šarana

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Pre ravno 47 godina (1967), Piter Drenan (Peter Drennan) osnovao je malu radionicu za proizvodnju plovaka od balze. Danas je Drennan, uz još neke, postao sinonim za kvalitetan pribor za meč i fider ribolov. Drennan danas prodaje štapove, mašinice, veglere, hranilice, udice i sav ostali potrebni pribor. Što se tiče zemlje porekla, u Drenanu kažu ovako: "kompanija danas ima 6 namenski građenih fabrika van Evrope, na ekonomski prihvatljivoj lokaciji. Ovo nam omogućava da ponudimo pribor, cenovno konkurentan onom koji dolazi iz Kine, ali superiornog dizajna i mnogo većeg kvaliteta izrade". (Veoma zanimljivo! prim. aut.)

drennan-red

U svom programu imaju nekoliko različitih serija štapova, a cenovno najprihvatljivija je Crvena serija (Red). Ova bi mogla da bude nama veoma zanimljiva, jer nudi sasvim solidne štapove po prihvatljivoj ceni, a namenjena je ribolovcima koji nemaju novaca za najbolje modele, ali ipak žele da imaju u rukama Drennan štap.
Sa druge strane, zahvaljujući svom bogatstvu ribljeg fonda u našim vodama, bojim se da ćemo u budućnosti sve više odlaziti na takozvane "komercijale", gde ćemo ipak moći (u)pecati. Ovi štapovi su upravo i namenjeni za ovakvo pecanje. Za pecanje na manjim komercijalama (koje su u većini), nije nam potreban naročito dugačak štap, ali bi trebao da ima dovoljno rezervne snage, jer na takvim vodama može da nas iznenadi lep šaran. Baš takvi modeli su Red Carp Feeder i Red Carp Waggler.

Red Carp Feeder štapovi se prave u dužinama od 10' (3,05m) i 11' (3,35m). Namenjeni su za pecanje najlonima debljina od 0,18 do 0,25mm. Kraći model je namenjen za izbačaje do oko 30m, a duži do nekih 40m, što je na većini komercijalnih revira sasvim dovoljno. Uz štapove idu dva vrha, od 1,5 do 2 oz.

drennan-red-carp-feeder-

Red Carp Waggler meč štapovi se prave u dužinama od 11' (3,35m) i 12' (3,66m). Namenjeni su za pecanje najlonima od 0,16 do 0,22mm, kao i za pecanje veglerima do 5, odnosno 8g. Imaju sasvim dovoljno snage za lepog šarana, ali i osetljivosti za deverike, linjake, babuške...

drennan-red-carp-waggler

Za one koji žele više, Drennan u svom programu ima veliki izbor zaista kvalitetnih štapova, tako da svako može izabrati model za sebe. Prema onom što sam od Drennana imao u rukama, mogu reći da greške neće biti, jer je definitivno reč o kvalitetnim i pouzdanim štapovima.

Vladimir Jovicki Jovis

Lajkuj nas na Facebook-u