ponedeljak, 13 april 2015 12:07

Štuka ko noga, bandar ko ruka

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Kad je bal nek' je bal, kad je „Trofej“ nek’ je trofej – a ovo jeste baš za nas. Iako nije kapitalac nad kapitalcima, ova big mama jeste velika štuka. Stoga i objavljujem fotografije, tek da vidite šta se peca ali i kako se slika. Jer ribolovci imaju nepresušne ideje u poziranju sa ulovom, a ovo je veoma zanimljiv i originalan način. Pogledajte ovu zver pa razmilite da li štuke napadaju ljude.

stuka-ko-noga

Vauuu, štuka ko noga! Na prvi pogled tako deluje, ali na drugi...

noge-patike

Da se razumemo, mladi nasmejani ribolovac Joakim Glantz iz Švedske nije želeo da vara, lepo je napisao da je štuku upecao 6. marta 2015 i da je bila dugačka 120cm a teška 12,75kg. Jer da je hteo da laže, objavio bi samo ovu prvu (gornju) fotografiju i ne bi napisao kolika je. A mogao je da odrapi gabarite po želji, zar ne? Stoga, za ulov i istinu sve čestitke - bravo!

bez-ruku

ruke-prsti

Eto, ove slike svedoče o moći širokougaonog objektiva, a ne fotošopa. (Naravno, ni najširi objektiv nije moćan kao ova fotomontaža – e to je fotošop!) Prsti svedoče o širini objektiva, ali i noge! Stoga je na prvoj fotografiji ili sebi na kompjuteru „odfikrio“ stopala, ili je fotograf tako kadrirao da se ne vide patike. Zato štuka nema repnog peraja, jer bi se videle ogromna stopala. Uostalom, na drugoj slici vidite patike – uporedite levu i desnu! Eto koliko širokougani objektiv istakne, uveliča i deformiše prvi plan – objekat koji je najbliže objektivu. Pogledajte tek nožurde ove devojke!

original

Sad mi je sinula ideja: kad bih ja upecao takvu, pošto imam dugačke ruke i noge, mogao bih da se tako prućim po travi, ali da stopalima i ispruženim nogama pridržavam zadnji deo štuke da se ne vide, a rukama i skrivenim prstima dignem glavu štuke. To bila fotka nad fotkama. Samo još da upecam jednu preko deset kila, hehehe. Jer manja ne može, virila bi mi stopala ispod nje – a ja nosim patike broj 45.

Eh, kamo sreće da sam sitan ko jedan Italijan koji peca monstrum-somove, a smuđeve „gigante“ drži bez ruku. Ili možda „svetske rekorde“ pridržava MOEF Fish Fingers šakama (klik na link odličnog sajta pa obavezno kupite, ili bar pogledajte – u ribolovu ništa efikasnije nije napravljeno, hehehe!. Joooj, pecaću smuđeve metraše svakoga dana bar po dva, samo da prođe lovostaj, a i dozvolu za pecanje sam kupio, jer je pojeftinila godišnja dozvola za ribolov!

World record Perch

Za ove fotografije štuke zaslužne su kolege iz grupe Blinkeraši Osijeka pa im se još jednom zahvaljem, jer oni često izguglaju neki ulov ko stvoren za portal pod nazivom...

Trofej

Lajkuj nas na Facebook-u